Tunceli’deki orman yangınları kontrol altına alındı 

Tunceli’nin Nazımiye ve Pülümür ilçelerinde çıkan orman yangınları, günler sonra kontrol altına alındı. Yangınlar için 2 helikopter, 4 ilk müdahale aracı, 60 personel, 5 arazöz ve 5 iş makinesi seferber olmuştu. 

YAŞAM 03.09.2021, 09:21 04.09.2021, 09:27
Tunceli’deki orman yangınları kontrol altına alındı 

Orman Genel Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin günlerdir mücadele ettiği orman yangınlarının tamamı kontrol altına alındı. Tunceli Nazımiye ve Pülümür’de çıkan orman yangınlarına 60 personel, 5 iş makinesi, 4 ilk müdahale aracı, 5 arazöz ve 2 helikopter ile müdahale edilmişti.  

Tunceli Ovacık-Hozat özel güvenlik bölgesi olarak ilan edilen alanda 18 Ağustos’ta çıkan 8 farklı yangına havadan ve karadan yapılan müdahalelerin kontrol altına alınmasının ardından Orman Genel Müdürlüğü, soğutma çalışmalarının sürdüğünü belirterek son günün verilerini şu şekilde paylaştı: “Tunceli ili Hozat ilçesi Hoca-Ovacık arasındaki özel güvenlik bölgesi olan bölümde çıkan ve tamamı kontrol altına alınan yangınlara 2 helikopter, 5 arazöz, 5 müdahale aracı, 2 greyder, 2 dozer ve 60 personel ile son müdahaleler yapılmıştır. Son olarak ise Nazımiye ve Pülümür ilçelerindeki ormanlık alanlarda devam eden yangınlar, dün 16.00 itibarıyla kontrol altına alınmıştır. Ormanın çok sık ve arazinin dağlık olması sebebiyle yangını önlemek adına ekiplerimiz, 30 kilometre yol ve 25 kilometre yangın emniyet şeridi açmıştır. Yerleşim yerlerini tehdit etmeyen ve can kaybı yaşanmayan yangınların tamamı soğutulma aşamasındadır.” 



Ülke genelinde 14 yangın kontrol altına alındı 

Orman Genel Müdürlüğü, bugüne kadar meydana gelen 14 orman ve 11 kırsal alan yangınını da söndürdüğünü duyurdu: “2 Eylül 2021 tarihinde İstanbul Beykoz ve Ümraniye, Uşak Bazan, Diyarbakır Lice, Çanakkale Yenice, Antalya Akseki, Edirne Keşan, Kars Sarıkamış Hander, Muğla Milas ve Bodrum, Çamyazı ve Şehir Emin, Adana Feke ve Tekirdağ Saray olmak üzere 14 orman yangınının tamamı Orman Teşkilatımız tarafından söndürülmüştür. Ayrıca meydana gelen 11 kırsal alan yangını da yoğun çabalar sonucunda söndürülmüştür. Yangın bölgelerindeki soğutma çalışmaları devam etmektedir.” 

Yorumlar (0)