Tunceli’de görüldü! Bir ısırığı öldürebilir

Tunceli’de bir kişi doğa yürüyüşü yaptığı sırada zehirli bir yılan türü olan “Wagner Kaya Engereği” ile karşılaştı. 2020 senesinde yine Tunceli’de görülen bu yılan, oldukça zehirli bir tür olarak görülüyor.

YAŞAM 29.07.2022, 10:31 29.07.2022, 17:12
Tunceli’de görüldü! Bir ısırığı öldürebilir

Tunceli’nin ilçesi olan Pülümür’de doğa gezintisi yapan Hüseyin Deniz Gülmez, geçtiği kayalık bölgede son derece zehirli bir tür olan "Wagner Kaya Engereği"ni fark etti. Bölgeden uzaklaşmadan önce cep telefonuyla engereğin fotoğraflarını çeken Hüseyin Deniz Gülmez, yılanın zehirli olduğunu sonradan öğrendiğini ifade etti.

“Mağaranın içinde hareketsiz yatıyordu”

İlk defa bu kadar büyüklükte bir yılanla karşılaştıklarını aktaran Hüseyin Deniz Gülmez, “Doğa yürüyüşü yapmak adına arkadaşlarla dolaşıyorduk. Daha sonra mağaranın içerisinde hareketsizce yatan büyük bir şey gördük. Baktığımızda yılan olduğunu fark ettik. Çok fazla yanına yaklaşmadan fotoğraflarını çektim, daha sonrada bölgeden uzaklaştık. Bu yılanın son derece zehirli olduğunu ise daha sonra öğrendik” şeklinde ifade etti.

1 saat içerisinde öldürebiliyor

2020 senesinde Tunceli Doğa Koruma ve Milli Parkalar Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmayla beraber şehirde ilk defa ölümcül "Wagner Kaya Engereği" cinsi yılan bulunduğu tespit edilmişti.

Türkiye çok az bölgede görülen Wagner kaya engereğinin zehir oranı oldukça yüksektir. Bir insanı ısırması durumunda ise gereken müdahale gerçekleştirilmezse bu kişi 1 saat içerisinde hayatını kaybedebiliyor.

Yorumlar (0)