Tunceli'de tedavi ettikleri dağ keçisine gözyaşlarıyla veda ettiler

Tunceli’ye bağlı bir köyde hasta vaziyette buldukları yaban keçisinin tedavi ve bakımını gerçekleştiren Timurdaş ailesi, 2,5 aylık sürecin ardından hayvanın doğaya bırakılmasına gözyaşları ile eşlik etti.

YAŞAM 10.04.2021, 22:46 11.04.2021, 17:27
Tunceli'de tedavi ettikleri dağ keçisine gözyaşlarıyla veda ettiler

Nazımiye ilçesine bağlı olan Bostanlı köyünde evlerinin yakınına kadar gelen bitkin vaziyetteki yaban keçisi, Timurdaş ailesi tarafından sahiplenildi. Hasta olan ve yaklaşık olarak 2,5 ay boyunca tedavi ve bakımı yapılan yaban keçisi, Tunceli Doğa Koruma ve Milli Parklar personelleri eşliğinde tekrar doğal yaşam ortamına bırakıldı. Aile, bu süreçte 'Prenses' adını verdiği dağ keçisinin doğaya bırakılması esnasında gözyaşlarına hakim olamadı.

"Bu güzelim hayvanları avlamasınlar"

Aile bireylerinden Sevgi Timurdaş, “Geçtiğimiz şubat ayının başlarında Hızır lokması yaptığım gün bu yaban keçisi evimizin yakınına kadar gelmişti. Köpeklerden korumak maksadıyla evimize aldık, tedavi ve bakımını gerçekleştirdik. Şu anda tamamıyla iyileşti. Tekrar doğal ortamına gidecek fakat o kadar alıştık ki ayrılmak çok zor geliyor. Buradan insanlara çağrıda bulunuyorum, bu güzelim hayvanlara kıymasınlar.” sözlerini sarf etti.











Yorumlar (0)