Tunceli'de ağzı kulaklarına kadar açık kuzu dünyaya geldi

Tunceli’ye bağlı Çemişgezek ilçesinde ağzı kulaklarına kadar açık olan bir kuzu dünyaya geldi. Kuzu, annesinden emdiği sütün yere akması sebebi ile bebek gibi biberonla beslenmeye başlandı.

YAŞAM 11.02.2021, 00:11 11.02.2021, 18:06
Tunceli'de ağzı kulaklarına kadar açık kuzu dünyaya geldi

İlçeye bağlı olan Yenimahalle de küçükbaş hayvancılık ile geçimini sağlayan Ramazan Akın'a ait koyunlar yavrulamaya başladı. Yavru dünyaya getiren koyunlarından bir tanesinin kuzusu, ağzı kulaklarına kadar açık bir biçimde doğdu. Talihsiz kuzunun annesini emdiği fakat ağzı açık ve geniş olduğu için yutamadan sütün dışarıya aktığını gören Akın, kuzuyu biberonla beslemeye başladı. 

Şanssız kuzu, gören herkesin dikkatini çekerken, belirli bir büyüklüğe kadar biberonla destekleneceği öğrenildi.

İlk defa bu tarz bir durumla karşı karşıya kaldığını belirten hayvan sahibi Ramazan Akın, "Çocukluğumdan bu yana küçükbaş hayvancılıkla uğraşıyorum. İlk kez böyle bir şeye şahit oldum. Şimdi koyunların kuzulama zamanı. Gece vaktinde gördüm, bir hayli şaşırdım ve korktum. Allah’ın takdiri, diyecek bir şey yok. Yavruyu ellerimle besliyorum. Annesini ememiyor. Günde yaklaşık olarak 1 saatimi ayırarak biberonla ağır ağır, sütü damlatarak besliyorum. Bugün 3. gün oldu." ifadelerini kullandı.

Çocukluğundan bu yana ilk defa bu tarz bir durumla karşılaştığına da işaret eden Akın, boyun bölgesinde problem olan özürlü kuzulara denk geldiğini fakat bu şekilde olanını ilk kez gördüğünü, çevresinde hayvancılıkla uğraşanların ilk kez böyle bir şeye şahit olduğunu sözlerine ekledi.











Yorumlar (0)