Tümörü alınan japon balığı artık iyi!

İstanbul’da başında tümör olduğu belirlenen Japon balığı ameliyat edildi.

YAŞAM 10.08.2019, 17:08 10.08.2019, 17:11
Tümörü alınan japon balığı artık iyi!

Başkanlığını Ömür Gedik’in yürüttüğü Hayvanları Çaresizlikten ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO), başında tümör olduğu belirlenen Japon balığını, tedavisi için su canlılarına müdahalede adını duyuran veteriner İlker Türek’e yönlendirdi.

Veteriner Türek, 'ufaklık' olarak tanımladığı 3 yaşındaki Japon balığını, asistan Ali Şensoy ile birlikte anestezi uygulayarak ameliyat etti.

"Böyle bir şeye vesile olduğumuz için mutluyuz"

​Başarılı geçen ameliyatın ardından açıklamada bulunan Türek, şunları kaydetti:

"Deniz- su hekimliği konusundaki tecrübemizden cesaret alarak, ufaklığa müdahalede bulunduk. Şu anda gayet mutlu, yemini alıyor, yaşamına devam ediyor. Bu tarz operasyonlar teşbihte hata olmaz; çok kıymet, değer verilen müdahaleler değildir. Balıkların ekonomik değerlerinin olmaması, hem de balık gibi canlılarla sosyal iletişim kurulamaması nedeniyle bu tarz durumlarda bunlara genelde müdahale edilmemekte ve ‘Hayvan yaşadığı kadar gitsin’ mantalitesine bırakılmakta. Biz Japon balığına Türkiye’de ilk kez tümör ameliyatı yaptığımızı düşündük. Veteriner camiasından güzel geri dönüşümler aldık. Bu anlamda böyle bir şeye vesile olduğumuz için mutluyuz."

Veteriner İlker Türek, anestezi uygulanmasının insanlarda olduğu gibi diğer tümörlü hastalar için de riskli olduğuna dikkat çekerek, "Ama her şey güzel geçti, ufaklık şimdi yaşıyor ve çok mutlu." dedi. 

Yorumlar (0)