Tuğba öğretmenin ölümüyle ilgili yeni gelişme!

Çankırı'da tek başına yaşadığı evinde su borusuna asılı halde cansız bedeni bulunan öğretmen Tuğba Açıkgöz ile ilgili başsavcılık, açıklama yaptı.

YAŞAM 21.01.2020, 18:02
Tuğba öğretmenin ölümüyle ilgili yeni gelişme!

Yalnız yaşadığı evinde cansız bedeni su borusuna asılı halde bulunan öğretmen Tuğba Açıkgöz ile ilgili başsavcılık, açıklama yaptı.

"Rapor dönüşü bekleniliyor"

Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Tuğba öğretmenin ölümüne ilişkin yapılan açıklaması şöyle:

"Bazı basın organları ve internet haber siteleri ile sosyal medya hesaplarında paylaşılan haberler üzerine, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla, basın açıklaması yapma gereği duyulmuştur.

Tuğba Açıkgöz'ün ası suretiyle ölümü olayı ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında, Cesedin bulunduğu evde, Cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceme ekibi, gerekli çalışmaları yapmış, delil niteliği taşıyan eşyalara el konulmuştur.

Ceset üzerinde, Cumhuriyet savcısı ve adli tabip ile birlikte yapılan ölü muayenesi sırasında, vücutta her hangi bir darp cebir izine rastlanılmadığı tutanağa geçirilmiş ve herhangi bir kırıktan bahsedilmemiştir.

Ceset, klasik otopsi yapılmak ve ölüm anı ile nedeninin tespiti için, Ankara Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığına gönderilmiş olup, rapor dönüşü beklenilmektedir.

Olayın aydınlatılması için tüm delillerin toplanmasına azami gayret gösterilmekle; soruşturma tüm yönleriyle titizlikle yürütülmeye devam etmektedir.

Kamu oyuna saygıyla duyurulur."

Çankırı merkezde yalnız yaşayan ve özel okulda edebiyat öğretmeni olan Tuğba Açıkgöz, 14 Ocak’ta yalnız yaşadığı evinde eşarpla su borusuna asılı halde bulundu. 

Olay yerine gelen gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Tuğba öğretmenin öldüğünü tespit etti. Tuğba Açıkgöz, otopsinin ardından memleketi Çankırı’nın Orta ilçesinde culuğuna uğurlandı.

Tuğba ablası Munise Açıkgöz: "Kardeşimi darp etmiş"

Tuğba’nın intiharına inanmakta zorlanan yakınları, erkek arkadaşı M.M.’den şüphelenerek şikayette bulundu. Tuğba Açıkgöz’ün ablası Munise Açıkgöz, "Kardeşimin görüştüğü M.M. psikolojik sorunları olan birisiymiş. Daha önce de kardeşimi darbetmiş ve tehdit içerikli mesajlar atmış.Kardeşimin vefatından sona vücudunda morluklar olması ve parmaklarında kırıklar olması bu durumu doğruluyor. Komşularından biri olayın olduğu gece Tuğba’nın dairesinden tartışma seslerinin geldiğini söyledi. Ben bu olayın intihar olmadığını düşünmüyorum. M.M. isimli şahsın kardeşimi öldürdüğünü düşünüyorum. M.M.’den davacı ve şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.

Tuğba'nın kardeşi Abdulsamet Açıkgöz: "İntihar süsü verilerek cinayet işlendiğini düşünüyorum"

Tuğba Açıkgöz’ün kardeşi Abdulsamet Açıkgöz ise, "İntihar süsü verilerek cinayet işlendiğini düşünüyorum. Olayın olduğu gece evden gürültü duyulması,ÿannemin Tuğba’nın vefatının ardından yıkadığı esnada vücudunda gördüğü morluklar bunu göstermektedir. Delillerin toplanmasını, soruşturmanın genişletilmesini istiyorum. M.M.’den davacı ve şikayetçiyim" dedi.

Yorumlar (0)