Trabzon’da tarihi 700 yıla dayanan kale, Üçüncüoğlu sülalesine tescillendi!

Balıkesir’de hayatını sürdüren Şefika Seray Üçüncü, uzun süren davanın sonucunun mutluluğunu yaşıyor. Üçüncü, Osmanlı döneminde Trabzon Valiliği yapan büyük büyük dedesi Üçüncüzade Ömer Paşa’dan kalan kalenin varislerinden birisi oldu.

YAŞAM 22.02.2021, 15:07
Trabzon’da tarihi 700 yıla dayanan kale, Üçüncüoğlu sülalesine tescillendi!

Aslen ailesinden kaynaklı Trabzon’lu olan fakat hayatını Balıkesir’de sürdüren Şefika Seray Üçüncü, Osmanlı döneminde Trabzon Valiliği yapan büyük büyük dedesi Üçüncüzade Ömer Paşa’dan kalan kalenin varislerinden olmasının mutluluğunu yaşıyor. Yıllardır süren davanın nihayet sonuçlandığını belirten Üçüncü, kalenin kendisinin de ferdi olduğu Üçüncüoğlu sülalesine tescillendiğini belirtti.

Üçüncüzade Ömer Paşa, Osmanlı döneminde Trabzon’da bir ayaklanma durdurmuş

Şefika Seray Üçüncü, 700 yıllık bir tarihi olan kalenin, kendisinin de ferdi olduğu sülalesine tescil edilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi. Dedesi Üçüncüzade Ömer Paşa’nın Karadeniz’e kıyısı olan bütün il ve ilçelerin bağlı olduğu Trabzon Eyaleti’nin 1836 yılında valiliğini yaptığını söyleyen Üçüncü, Trabzon’un ilk kuruluşunda dedesinin emeği olduğunu belirtti. Osmanlı döneminde dedesinin Trabzon’da başlayan bir ayaklanmayı durdurduğunu belirten Üçüncü, saray tarafından dedesinin buraya atandığını ve kendine Trabzon’da bir saray yaptırdığını söyledi.

Ayrıca Üçüncüzade Ömer Paşa Trabzon’da bir vakıf kurduğunu da söyleyen Üçüncü, bu vakıfla beraber fakirlere yardım yapıldığını da belirtti.

Üçüncüoğlu Sarayı, yardıma muhtaç olan insanlara yardım kapısı olacak

Kalenin günümüzde değerlendirilmesi ile ilgili Şefika Seray Üçüncü, aile büyüklerinin de isteğiyle Trabzon’da bir vakıf kurma çalışmalarının başlayacağını belirtti.  Kalenin geliriyle ise öğrencilere burs verilmesi başta olmak üzere, muhtaç durumdakilere yardım edilmesi ve Kızılay’a 10 bin ünite kan temin etmek için kan bankası kurulması için çalışmalar yapılacağını söyledi. Kalenin ailesine teslim edilmesinin ardından girişine “Üçüncüoğlu Sarayı” yazısı konulacağını söyleyen Üçüncü, gezi ve organizasyonlara da kalenin ev sahipliği yapacağını söyledi. Üçüncü, dedesinin vasiyeti üzerine yardıma muhtaç kişilere yardım edilmesi konusunda kalenin çalışmalar yapacağını belirtti.

Yorumlar (0)