Trabzon Havalimanı’nda pistten çıkan uçağın akıbeti açıklandı 

13 Ocak 2018 tarihinde Ankara’dan havalanan ve Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pistten çıkan uçak, tırlarla Yomra ilçesine taşınmıştı. Burada çürümeye bırakılan yolcu uçağının ne için kullanılacağı sonunda belli oldu.  

YAŞAM 31.03.2021, 18:19 01.04.2021, 13:08
Trabzon Havalimanı’nda pistten çıkan uçağın akıbeti açıklandı 

13 Ocak 2018 tarihinde Trabzon’a gitmek üzere Ankara’dan havalanan 162 yolculu ve 6 mürettebatlı Boeing 737-800 tipli yolcu uçağı, 23.30 sularında Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pistten çıkmıştı. Denize yönelen uçak, denize 25 metre kala balçığa saplanarak durabilmişti.



Kabus gibi anların yaşandığı uçak içerisindeki yolcular ve bagajlar, 20 saat süren operasyon sonrasında tahliye edilebilmişti. Tahliyeden sonra Trabzon Havalimanı’nın güvenli bölgesine çekilen uçak, 23 Temmuz 2018 tarihine kadar burada beklemiş, bu tarihte de uçağın söküm işlemleri başlamıştı.



Sökümden sonra Yomra’ya götürüldü

Söküm işlemlerinin ardından Yomra ilçesinde güvenli bir yere vinçlerle taşınan yolcu uçağı, yaklaşık 3 senedir burada çürümeye terk edilmişti.



Yomra Belediyesi, uçağın “Millet Kıraathanesi” halini alması için Ticaret Bakanlığı’na başvuru yaptı. Başvurusu onaylanan Belediye, 29 Eylül 2018 tarihinde uçağın kanatlarını söktürerek devasa bir dorse ile ilçedeki belirli bir alana aldırdı.



Fakat 35 metre uzunluğundaki ve 18 ton ağırlığındaki uçak, burada da çürümeye terk edildi. Millet Kıraathanesi’ne çevrilmeyen yolcu uçağı, aksine çöplerin olduğu bir bölgeye bırakıldı.



Pide salonuna dönüşecek

Bir dönem, “uçak başımıza bela oldu” diyen Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, uçağa ne olacağını sonunda belirlediklerini açıkladı.



3 yatırımcının yaklaşık 4 aydır proje hazırladığını belirten Bıyık, uçağın sahile taşınacağını ve pide salonuna dönüştürüleceğini belirtti. Zafer Celap, Abdülkadir Bektaş ve Temel Şükrü Yılmaz isimli yatırımcılar, uçağın eksiklikleri tamamlandıktan sonra sahil bölgesine taşınacağını aktardı.



4 milyon TL’lik yatırım

4 milyon TL’yi bulan “pide salonu” yatırımı ile gündem olan yolcu uçağının bundan sonra kokpit bölümünde pilot değil “pide ustası” oturacak.



Pistten çıkan ve pide salonuna dönüşmeye hazırlanan uçağın, şehrin sembolü haline geleceği öngörülüyor. 3 ay içerisinde sahile taşınacak uçağın nasıl bir “pide salonuna” dönüşeceği ise merak konusu.



 

Yorumlar (0)