Trabzon'da ilginç görüntü

Trabzon'a bağlı Of ilçesindeki Bölümlü Mahallesi'nde 23 sene evvelki selde hasar gören camiden geriye yalnızca minaresi kaldı.

YAŞAM 11.11.2021, 18:15 12.11.2021, 16:00
Trabzon'da ilginç görüntü

1998 yılında yaşanan sel felaketinde yıkılan camiden geriye kalan minareyi görenler büyük bir şaşkınlık yaşıyor. 1997 senesinde inşa edilen cami bir sene sonra yaşanan sel felaketinde yıkıldı. Cami ile birlikte 16 konut da selde zarar görürken, can kaybı oluşmadı. Selden artakalan minare ise Bölümlü'nün sembolü haline geldi.

Minarenin mahalleye hatıra olarak kaldığını dile getiren mahalle sakinleri, minareyi görenlerin büyük bir şaşkınlık yaşadığını ifade etti. 

"Geriye tuhaf bir görüntü kaldı"

Yalnız başına kalan minarenin tuhaf bir görüntü oluşturduğunu kaydeden Erol Bayraktar, "98'de burada büyük bir felaket yaşandı. Heyelan çok sayıda evi ve camimizi yıktı. Yalnızca minaremiz ayakta kalabildi. İlk defa görenler anlam veremiyor. Camimizden geriye tuhaf bir görüntü kaldı." sözlerini sarf etti. 

Görenlerin şaşkınlık yaşadığını dile getiren İlyas Bayraktar, "Selin ardından 16 ev ve camimiz yerle bir oldu. Neyse ki can kaybımız olmadı. Minare ise o günden hatıra kaldı. Minareyi görünce şaşkınlık yaşayanlara, neler olduğunu anlatıyoruz. Yeni camimiz aşağı tarafta." diye konuştu. 





Yorumlar (0)