Trabzon'da Arap turist yoğunluğu yaşanıyor!

Suudi Arabistan'ın 1 Temmuz'da seyahat yasağını kaldırması, Trabzon'daki turist yoğunluğunun artmasına neden oldu. Tarihinin en yoğun günlerini yaşayan Trabzon Havalimanı'na her gün dış hatlardan gelen 25 uçak iniyor.

YAŞAM 27.07.2022, 11:59 28.07.2022, 08:32 Hakan Öksüz
Trabzon'da Arap turist yoğunluğu yaşanıyor!

Yaz aylarıyla birlikte Türkiye'ye gelen turist sayısında patlama yaşandı. Turist yoğunluğunun arttığı Trabzon'da caddeler kalabalıklaştı. Özellikle de Körfez ülkelerinden gelen çok sayıda turistin indiği Trabzon Havalimanı, en yoğun dönemlerinden birini geçiriyor. Havalimanına dış hatlardan inen günlük uçak sayısının ortalama 25 olduğu kaydedildi.

Suudi Arabistan yasağı kaldırdı, turistler Trabzon'a akın etti

Trabzon'daki turist yoğunluğunun en büyük nedenlerinden birinin, Suudi Arabistan yönetiminin seyahat kararına ilişkin yaptığı değişiklik olduğu belirtildi. 

Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'ye yapılan uçuşları durduran Suudi Arabistan, bu yasağı 1 Temmuz'da kaldırdı. Bu karar, serin havası ve yeşilliğiyle tanınan Trabzon'un, Arabistan'dan gelen turistlerin akınına uğramasına neden oldu.

Turist sayısı 160 bine ulaştı

Edinilen bilgilere göre bir ay içinde Körfez bölgesinden Trabzon'a gelen turist sayısı 160 bine ulaştı. Turist yoğunluğunun Ağustos ayı boyunca süreceği tahmin ediliyor. 

Dış ülkelerden kente inen uçak sayısının ortalama 25 olduğunu belirten Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, "Turistler, Trabzon'da bulunan tarihi yapılara akın ediyor. Uzungöl ve Sümela Manastırı gibi yerleri görmek istiyorlar. Salgının ardından yaşanan bu yoğunluk, esnafı mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)