Trabzon-Ankara yolu 4,5 saate düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Samsun-Trabzon-Sarp Hızlı Tren Hattı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada Trabzon-Ankara yolunun 4,5 saate düşeceğinin müjdesini verdi. İşte proje hakkındaki bazı detaylar...

YAŞAM 08.05.2023, 13:00 09.05.2023, 10:00 Hakan Öksüz
Trabzon-Ankara yolu 4,5 saate düşecek

Samsun-Trabzon-Sarp Hızlı Tren Hattı'na ilişkin yazılı açıklamada bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon-Ankara yolunun 4,5 saate düşeceğini bildirdi. Türkiye'yi demir ağlarla örmeye devam edeceklerini kaydeden Karaismailoğlu, Ankara-Sivas Hattı ile birlikte 400 kilometrelik ilave tren yolunun açıldığını hatırlattı.

"Hattın toplam uzunluğu 513 kilometre"

Hızlı tren yıllarına girileceğini belirten Bakan Karaismailoğlu, yeni hatlardan birinin de "Samsun-Trabzon-Sarp Hızlı Tren Hattı" olduğunu söyledi. Hattın toplamda 513 kilometre uzunluğunda olacağını kaydeden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, projenin merkezinde Trabzon'un yer alacağını vurguladı.

Seyahat süreleri kısalacak

Yeni hatla birlikte Trabzon-Sarp arasındaki seyahat süresinin 70 dakikaya ineceğini kaydeden Karaismailoğlu, "Trabzon-Ankara yolu 4,5 saate, Trabzon-Samsun yolu ise 2 saate düşecek. Kuzey-güney ve doğu-batı yönlü tren hatlarının yapımına devam edeceğiz." dedi.

Yorumlar (0)