Torunlarını koruyan adamı tanınmaz hâle getirdi!

Aksaray'da torunlarını sokak köpeklerinden korumak isteyen adam, köpeğin saldırısı sonucu yaralandı.

YAŞAM 31.01.2021, 14:55
Torunlarını koruyan adamı tanınmaz hâle getirdi!

Aksaray ilinin Gülağaç ilçesine bağlı Fatih Mahallesi İnci Sokak'ta müstakil bir evde ikamet eden 56 yaşındaki Ergün Eke, ekmek almaları için torunlarını markete gönderdi.

Dışarı çıkan torunlarına doğru bir sokak köpeğinin hızla geldiğini gören dede Ergün Eke, hemen aşağı inerek sokak köpeğini torunlarından uzaklaştırmak istedi. Kaçmak yerine saldırıya geçen sokak köpeği, Ergün Eke'nin elini ısırarak yere yıktı ardından kafasına saldırdı.

Sokak köpeğinin Ergün Eke'ye saldırdığını gören çevredeki vatandaşların müdahalesiyle köpek uzaklaşırken, Ergün Eke'nin elinden ve başından kanlar aktığı görüldü.

Vücudunun farklı yerlerinde de ısırık oluşan Ergün Eke, komşularının yardım istemesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Hastanede gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ergün Eke, sokak köpeğinin üzerine atladığını ve kendisini yere devirdiğini kaydederek, "Başımda, yüzümde, dudağımda, gözümde ve elimde yaralar var. Hayvanla uzun zaman mücadele ettim ama kurtulamadım. Gülağaç ilçesinde çok fazla sokak köpeği var. Kontrol altında tutulamıyor. Komşularımdan da Allah razı olsun, beni kurtardılar. Hastanede doktor ve hemşirelerden de Allah razı olsun tedavimi yaptılar, elime, yüzüme ve başıma dikiş attılar." dedi.

Ergün Eke'nin köpeğin saldırısı sırasında evde bulunan torunu Dilek Öngün de olayı şu şekilde anlattı:

"Market çok yakın olduğu için ekmek almaya küçük kardeşlerim gitti. İki kardeşim de yan yana sakin sakin yürürken sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Dedem de kardeşlerimi kurtarmaya çalıştı ama bu kez de sokak köpeği dedeme saldırdı. Dedemi her yerinden ısırıp yaraladı."

Yorumlar (0)