Törende ilginç görüntü: Çocuklar yoktu ama ruhları vardı!

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri alınarak gerçekleştirildi. Tören alanında bulunmayan çocukları, alana yerleştirilen 100 çift ayakkabı temsil etti.

YAŞAM 23.04.2020, 16:19
Törende ilginç görüntü: Çocuklar yoktu ama ruhları vardı!

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleriyle kutlandı.

Tören, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı'ndaki düzenlendi. Tören alanında öğrencileri temsilen Turgutlu Belediyesi Dost Eli Merkezi'nden sağlanan 100 çift ayakkabının bulunduğu görüldü. Söz konusu ayakkabılara Atatürk ve Türk bayrağı temalı balonların bağlandığı fark edildi. 

Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, törende yaptığı konuşmada, "1'inci Dünya Savaşı'nı kaybedip, her tarafı düşman işgaline uğrayan yurdumuzu kurtarmak için Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktı. Amasya Genelgesi ile ülkenin içinde bulunduğu durumu milletimizle paylaştı. Erzurum ve Sivas kongreleri ile ulusun egemenliğini gerçekleştirmek için ortak kararlar alındı. 23 Nisan 1920, ülkenin her tarafından gelen temsilciler ulusal Kurtuluş Savaşı'mızı ilgilendiren tüm kararları aldı ve büyük kahramanlık örnekleri göstererek düşmanı yurttan attı." ifadelerini kullandı.

Mehmet Ölmez, Cumhuriyet'in kurulması ne kadar önemliyse onun geliştirilmesi, korunması ve sürekliliğinin sağlanmasının da o kadar önemli olduğuna dikkat çekerek, "Bunu çok iyi bilen Atatürk, çocuklarımıza ve gençlerimize 'Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek sizlersiniz' tarihi mesajını verdi. Ayrıca geleceğimiz için çok önemsediği çocuklarımıza 23 Nisan'ı bir bayram olarak hediye ederek, onları mutlu etti. Bugün siz çocuklarımızın günü, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve bizlerin sizlerin beklentisi, ülkemizi dünyanın en güçlü ülkesi yapmak için çalışmanızdır." açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)