Toprak kayması: 2 işçi öldü!

Kahramanmaraş'ta inşaat alanında meydana gelen toprak kayması sebebiyle 2 işçi yaşamını yitirdi.

YAŞAM 12.10.2020, 13:09 13.10.2020, 12:47
Toprak kayması: 2 işçi öldü!

Kahramanmaraş'ta inşaat alanında yaşanan toprak kayması yüzünden 2 işçi yaşamını yitirdi.

Kahramanmaraş Merkez Dulkadiroğlu ilçesi Dulkadiroğlu Mahallesi Beyazıtlı Caddesi üzerinde bir inşaat alanında kazı çalışması yapan işçiler toprak kayması sonucu tonlarca toprağın altında kaldı.

Yaşanan kaza sebebiyle çevredekilerin 155 Polis İmdat hattını araması üzerine işçilerin kurtarılması için olay yerine 110 İtfaiye, 112 Acil Sağlık, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ve UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) ekipleri yönlendirildi.

Ekipler tarafından yapılan yaklaşık 40 dakikalık çalışma sonrası 2 işçi toprak altından çıkarıldı.

112 Acil Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerde 28 yaşındaki işçi Cengiz Yıldırım ile 60 yaşındaki işçi Alaaddin Zevkli için geç olduğunu belirledi.

Etraftaki iki bina tahliye ediliyor

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamı Kadir Okatan, kazanın meydana geldiği noktadaki iki binanın tahliye edilmesine karar verdi.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamı Kadir Okatan, 2 işçinin cansız bedenlerinin toprak altından çıkartıldığını kaydederek, toprak altında başka kimsenin bulunmadığını, çevre binalardaki durumun da ekipler tarafından incelendiğini, tedbir amaçlı 2 binanın tahliye edileceğini açıkladı.

Olay yerine gelen işçilerin yakınları ise kahroldu.

Yorumlar (0)