Toprağı oyarak yuva yaptılar: Adıyaman'da ilginç manzara

Adıyaman’da çok sayıda göçmen arı kuşu, kumlu toprağa sahip tepeyi oyarak yuva edindi. Yuvalarına tek tek bıraktıkları yumurtalardan çok sayıda yavru kuş dünyaya gözlerini açtı.

YAŞAM 28.05.2022, 23:51
Toprağı oyarak yuva yaptılar: Adıyaman'da ilginç manzara

Adıyaman’a bağlı Besni ilçesindeki Kızılin köyü hudutları içinde yer alan tepedeki çok sayıda yuva, görenlerin ilgisini çekiyor. Göksu Çayı'nın üzerine inşa edilen Kızılin Köprüsü dolaylarında bulunan tepeye göçmen arı kuşları çok sayıda yuva yaptı. Kumlu toprağa sahip tepe, kuşlar tarafından tek tek oyularak içine yumurtalar bırakıldı. Bir süre kuluçkaya yatan kuşların yumurtalarından çıkan yavrular dünyaya gözlerini açtı. Kelebek, yusufçuk, arı gibi çeşitli böceklerle beslenmeyi tercih eden arı kuşları kuluçka sürecinin sona ermesiyle birlikte sıcak bölgelere göç ediyor.

"Kentimiz büyük medeniyetlere ev sahipliği yaptı"

Tarihi yapılarıyla yabancı ve yerli turistlerin gözde kentlerinden biri olan Adıyaman, doğa turizmiyle de öne çıkmayı hedefliyor. Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Günaydın, arı kuşlarının yuva yaptığı tepede inceleme yaptı ve turistleri bölgeye davet etti. Günaydın, kentin büyük medeniyetler için ev sahipliği yaptığını ve bahse konu medeniyetlerin de önemli eserler bıraktığını kaydederek, şehrin tanıtılması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ifade etti.

"Bölgeyi turizme kazandırmayı amaçlıyoruz"

Yalnızca kültür ve tarih turizmiyle değil doğa turizmiyle de kenti öne çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Günaydın, “Kuşlar özellikle kum taşlarında yuva yapmayı tercih ediyorlar. Özellikle bu bölgeyi turizme kazandırmak istiyoruz. Burası kuşlar için harika bir bölge. Kuşları, doğayı, tüm canlıları seven herkesi buraya davet ediyoruz." diye konuştu. 

"Her sene buraya geliyorlar"

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ise bir hayli ilginç bir yapının oluştuğunu söyleyerek, kuşların yılan gibi zararlılardan korunmak adına bu noktalara yuva yaptıklarının altını çizdi.

Cevdet Özer adlı yurttaş ise bahse konu kuşların her sene buraya gelip yuva yaptığını belirtti. 

Yorumlar (0)