Toplu ulaşım araçlarında yeni dönem: İBB’den ‘evcil hayvan’ kararı

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü sebebiyle yeni bir karar alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), artık megakentteki toplu ulaşım araçlarında evcil hayvanların da yolculuk yapabileceğini duyurdu. 

YAŞAM 03.10.2022, 16:21 04.10.2022, 10:39
Toplu ulaşım araçlarında yeni dönem: İBB’den ‘evcil hayvan’ kararı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, evcil hayvanlara ilişkin önemli bir karara imza attı. Konuya ilişkin İBB’den yapılan açıklamada, bundan sonra toplu taşıma araçlarında evcil hayvanların da sahipleriyle birlikte yolculuk yapabileceği belirtildi. Kararın 4 Ekim Dünya Koruma Günü dolayısıyla alındığı da aktarıldı. 

Yeni karara ilişkin detaylar belli oldu

Konunun uzmanlarıyla bir üst kurul oluşturan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarında köpek, kuş ve kedilerin sahipleriyle birlikte seyahat edebilme şartlarını tekrar güncelledi. Bu kapsamda artık otobüs, vapur ve metro gibi toplu taşıma araçlarında rehber ve 5 kilogramdan hafif köpekler, kuşlar ve kediler gün boyu; 5 kilogramdan daha ağır köpekler ise sabah 07.00-10.00 ile 16.00-20.00 saatleri dışında seyahat edebilecek. Yayımlanan yeni kararda köpeklerin tasma ve ağızlıklarıyla, kedilerin özel çantalarıyla ve kuşların da kafesleriyle yolculuk edebileceği vurgulandı. 

Yorumlar (0)