Tomruk yüklü kamyonlarla uçurumun kenarında ekmek parası yolculuğu…

Artvin’de tomruk işiyle geçinen kamyon şoförleri 2 bin rakımda 32 km boyunca uçuruma sıfır yollardan geçerek ekmek parası kazanmaya çalışıyor.

YAŞAM 03.06.2021, 10:06 03.06.2021, 21:32
Tomruk yüklü kamyonlarla uçurumun kenarında ekmek parası yolculuğu…

Artvin merkezde Hızarlı köyünde araç işiyle uğraşan orman işçileri evine ekmek parası götürebilmek için büyük zorluklar yaşıyor. Orman işçileri 2 bin rakımda çalışarak tomruk haline getirmiş olduğu ağaçları, kamyon kasasına yükleyip zorlu yolları aşıyor.

Uçuruma sıfır ve dar yollardan geçen usta şoförler karayoluna iniyor. Bu zor yollardan ormana boş haliyle 3 saate çıkarken kamyonlar, tomruğun yüklenmesinin ardından aynı yolu 5 saate iniyor. Köy yollarının tehlikesi usta kamyon şoförleri için adeta günlük rutin iş haline gelmiş. Onlar için eğlenceli olan uçuruma sıfır köy yollarından, tonu aşan yüklerini karayoluna indiren şoförler, ardından depolara götürüyor ve buradan TIR’lara yüklenip ağaç sanayisinde kullanmak amacıyla ülkenin dört bir yanına transfer ediliyor.

Selçuk Usta, 14 senedir bu meslekte olduğunu söyleyerek, yollar her ne kadar korkunç olsa da 14 senelik tecrübeyle zorlanmaksızın ana yola kamyonu indirdiklerini kaydederek yeni nesile geleceklerin iyi şoförü olması yönünde temennide bulundu.

32 yaşındaki Şinasi Okal ise, zorlu coğrafyada ekmek parası kazanmaya çalıştıklarını söyleyerek, “9 senelik tecrübeyle işlerimizi yapmaya çalışıyoruz ancak herhangi bir iş kolay değil. Şükürler olsun mesleğimiz var, geçinip gidiyoruz.” dedi.

Yorumlar (0)