Tombala oynatmak için “Pazarlama Eğitim Merkezi” kurdular 

Adana’da daha önce tombala oynatmak için parti binası, parti il teşkilat binası, iş sendikası gibi kurumlar kurduğu belirlenen zanlılar bu kez de tombala oynatmak için pazarlama eğitim merkezi açtı. Oyunu oynatan 2 kişi baskında gözaltına alınırken oyunu oynayan 70 kişiye de toplam 93 bin 100 TL para cezası uygulandı. 

YAŞAM 22.09.2021, 13:40 23.09.2021, 09:23
Tombala oynatmak için “Pazarlama Eğitim Merkezi” kurdular 

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Yüreğir ilçesinin İncirlik mahallesinde pazarlama eğitimi verilen merkez görünümündeki bir binaya baskın düzenledi. Tombala oynayan kişilerin bulunduğu iddiasıyla baskın düzenleyen ekipler, bina girişinde güçlendirilmiş çelik kapıyla karşılaştı. Kapının açılmasıyla içeri giren ekipler, 70’ten fazla kişiyi daracık alanda oyun oynarken yakaladı. 



Daha önce de farklı isimlerle mekan açmışlardı 

İçeride tombala oynayan 70 kişiye toplamda 93 bin 100 liralık para cezası uygulandı. Daha önce kumar oynatmak suçundan sabıkası bulunan ve burada da yakalanan Mustafa S. ve Hasan B. gözaltına alındı. Şüphelilerin, olası bir polis baskınına karşı ön taraftaki binadaki güvenlik kamerasıyla yolu izledikleri; bitişikteki binayı da kaçış yeri olarak kullandıkları ve yakın bölgelere çok sayıda gözcü yerleştirdiği belirlendi. 

Şüpheliler hakkında yapılan inceleme sonucunda şahısların, 2009-2016 seneleri arasında Adana’da Güven Partisi, Geleceğin Türkiye Partisi İl Başkanlığı, Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi İl Teşkilatı, Çukurova Eğlence ve Konaklama İş Sendikası adı altında çeşitli mekanlar açtıkları ve buralarda da kumar ve tombala oynatmak suçundan gözaltına alındıkları öğrenildi. Mustafa S. ve Hasan B. isimli şahıslar hakkında toplam 210 adet adli işlem yapıldığı kaydedildi. Gözaltına alınan şahıslardan Hasan B., 5 bin TL kefaletle serbest bırakılırken Mustafa S. de savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Şahısların, tombala oynatmak suçunu kabul etmedikleri ve “pazarlama eğitimi” verdiklerini iddia ettikleri öğrenildi. 






 

Yorumlar (0)