TOKİ başvuruları ne zaman başlıyor? TOKİ başvuru şartları neler?

TOKİ sosyal konut projesi adına geri sayım devam ediyor. Türkiye genelinde oluşturulacak olan TOKİ sosyal konutları projesi kapsamında dar gelirli kişilerin rahat bir şekilde ev sahibi olabilmesi planlanıyor. Peki, 2022 TOKİ başvuruları ne zaman başlıyor? TOKİ başvuru şartları neler? TOKİ ödemeleri nasıl olacak? İşte detaylar…

YAŞAM 11.09.2022, 10:07 18.09.2022, 11:50
TOKİ başvuruları ne zaman başlıyor? TOKİ başvuru şartları neler?

Birçok kişi ev sahibi olma hayali ile TOKİ’den yapılacak duyuruyu bekliyor. Dar gelirli ve yeni evlenenlerin merakla beklediği TOKİ sosyal konut projesi kapsamında birçok kişi ev sahibi olabilecek. Peki, 2022 TOKİ başvuruları ne zaman başlıyor? TOKİ başvuru şartları neler? TOKİ ödemeleri nasıl olacak? İşte TOKİ sosyal konut projesi ile ilgili ayrıntılar…

TOKİ ödemeleri nasıl olacak?

Sosyal konut projesi ile ilgili ayrıntılar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulacak. TOKİ konutları hakkında açıklamada bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ ödemelerinin asgari ücretlinin karşılayabileceği oranda ve 240 ay vade ile karşılanacağını duyurmuştu.

TOKİ başvuruları ne zaman başlıyor?

TOKİ başvuruları adına henüz net bir tarih belirlenmedi. TOKİ başvuruları hakkında detayları 13 Eylül tarihinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak.

TOKİ başvuru şartları neler?

Kabine Toplantısı’nın ardından Bakan Kurum düzenlenecek proje kapsamında bazı bilgilerde bulundu. Kurum TOKİ ile ilgili şu şekilde konuştu, "Proje çerçevesinde İstanbul'da geliri 16 bin, diğer şehirlerde ise 14 bin liradan düşük olan kişiler ev sahibi olabilmek adına TOKİ'de başvuru sahibi olabilecek. 30 yaşından daha düşük olan gençlere takribi yüzde 20 oranında bir kontenjan bırakılacak. Yaş aralığı için bir oran oluşturacağız. Örneğin, konut projesinde ev sahibi olamadınız, arsalara da başvuruda bulunup kendi evinizi de inşa edebilirsiniz. Yeni evliler şeklinde bir ayrım yapılmayacak, zaten amacımız gençler. 240 aya kadar uzayan bir vade şeklinde ödeme sağlanacak. Dairelerin aylık taksitlerinin asgari ücretli kişilerin ödemesini sağlayabileceği bir tutar olacak. Ödemelerin bütün aile gelirinin yüzde 30'unu geçmemesi gereklidir."

Yorumlar (0)