Tokat’ta yaşlı adam, villasına astığı ilanla vasiyetini açıkladı

Tokat Karşıyaka’da yaşayan 77 yaşındaki Ali Yılmaz, 3 katlı evini oğluna tapu etti ancak oğlunun “hayırsız” olduğunu belirterek “Bu villa satılamaz” pankartı astı. Yazısı kısa sürede dikkat çeken ve o görüntüsü internete düşen Ali Yılmaz, yaşanılanları basınla paylaştı.

YAŞAM 27.05.2022, 16:49 29.05.2022, 09:21
Tokat’ta yaşlı adam, villasına astığı ilanla vasiyetini açıkladı

Aslen Tokatlı olan Ali Yılmaz (77), şimdilerde internetin en çok konuşulanları arasında yer alıyor. 3 katlı villasına astığı “satılamaz” pankartıyla gündeme gelen Yılmaz, yaşadıklarını şu şekilde anlatıyor: “Eşimi 1993 senesinde İstanbul’da meydana gelen tren kazasında kaybettim. O dönemde 3 çocuğum vardı. 15 sene sonra yani 2008 senesinde de ikinci evliliğimi yaptım. İkinci eşim Latif Yılmaz ile 2013 senesinde memleketim Tokat’a döndük. O sırada oğlumun üzerine yaptığım villada ikamet etmeye başladık. Yaklaşık 1,5 sene önce de ikinci eşimi kaybedince yalnız yaşamaya başladım. Ne olduysa ondan sonra oldu.”



“Ben yalnız kalınca oğlum da evi satmak istedi”

“Ben bu büyük evde yalnız yaşamaya başlayınca oğlum da evi satmak istedi. Ama ben ölene kadar bu evde yaşamak istiyorum. Bu evin ben ölene kadar satılmasını istemiyorum. Ben öldükten sonra da ne yapıyorsa yapsın. Ev zaten onun. Kendisi 3 çocuğumun en küçüğü ve oldukça başarılı biri. Onu çok sevdiğim için tapuyu onun adına yapmıştım. Demek ki kanunlarımızda sevmek suçmuş. Ancak şimdi de devlet beni suçlu buldu. Hukuk, evimi elimden aldı; onun satmasına izin verdi. Oğlumun evi satmasını istemediğim için bu pankartı astım. Evi görmek için gelenler, yazıyı okuyup geri dönüyor.”



“Pankartım, alıcı çıkmasını engelliyor”

“Bu pankart, müşteri çıkmasını engelliyor. İnsanlar bu yazıyı okuduktan sonra satın almak istemiyorlar. Ben de bu evde oturmak istiyorum. Bu ev zaten onun. Kimse bu evi ondan alamaz. Mahkemeler de Yargıtay da bunu onayladı. Ben 77 yaşında bir insanım. Bir bu kadar daha yaşayacak vaktim yok. Şurada birkaç günlük ömrüm kaldı. Bu son günlerimde oğlum beni evimden çıkartacak. Bana dava açmış. Tahliye davası sonuçlanmadan önce Allah’tan mucize bekliyorum.”

Öte yandan yaşlı adamın oğlu G.Y., açılan davaların hukuki olarak sonuçlandığını ve tapusu kendisinde olan evini gayet normal bir şekilde satmak istediğini dile getirdi. Babasının astığı pankart hakkında basına konuşmayan G.Y., bunun ailevi bir mesele olduğunu ifade ederek kimseyi ilgilendirmediğini kaydetti.

Yorumlar (0)