Tokat’ta çiçeklenen meyve ağaçları kara hapsoldu 

Tokat’ta çiçeklenen meyve ağaçları, kar yağışının fazla olması sebebiyle bembeyaz örtüyle kaplandı. Görüntü, halkı kendine hayran bıraktırırken çiftçiler zirai don oluşumundan dolayı endişeli. 

YAŞAM 24.03.2021, 17:13 25.03.2021, 10:09
Tokat’ta çiçeklenen meyve ağaçları kara hapsoldu 

Tokat’ta dün akşam saatlerinde yüksek kesimlerde başlayan ve gece saatlerine doğru şehrin genelinde hakim olan kar yağışı, kartpostallık manzaralar ortaya çıkardı. Çiçekleri ve ağaçları kaplayan karlar için pek çok fotoğrafçı makineleri alıp sokaklara indi.



Vatandaş mutlu, çiftçiler üzgün

Vatandaşları ve özellikle de çocukları mutlu eden kar, çiftçilerin yüzünü güldürmedi zira çiftçiler “zirai don” oluşmasından korkuyorlar. Hali hazırda çiçeklenmiş olan meyve ağaçlarını vuran kar, çiftçileri düşündürüyor.

Çiftçilerden Bülent İçmez, “Kayısı ve erik ağaçlarımız kar altında kaldı. Neyse ki şeftali ağaçlarımız henüz çiçek açmamıştı. Zirai don olursa erik ve çağla beklemek hayal olur. Kar, meyve ağaçlarının çiçeklerini ıslattı. Don geldiğinde bu çiçekler suyu çekecek ve en fazla bir hafta sonra da sararıp dökülecek.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)