Tokatlı vatandaş, ayı saldırısından güreşerek kurtuldu 

Tokat’ta çiftçilik yapan Şenel Yıldız, ayı saldırısından güreşerek kurtuldu. Yıldız, kolları ve bacaklarına aldığı yaralar ile şu anda hastanede tedavi altında ve durumu hızla iyiye gidiyor. 

YAŞAM 19.11.2021, 14:57 21.11.2021, 11:46
Tokatlı vatandaş, ayı saldırısından güreşerek kurtuldu 

Tokat Reşadiye Bostanlı köyünde yaşayan evli ve 2 çocuk babası 41 yaşındaki Şenel Yıldız, akşam saatlerinde ahıra giderken ayı ile karşılaştı. Ayının aniden saldırması ile neye uğradığını şaşıran Yıldız, kendisini kurtarmak için devasa hayvan ile güreşmek zorunda kaldı. Kollarından ve bacaklarından yaralanan Yıldız’ın yardım çığlıklarına köylüler yetişti. Köy sakininin otomobili ile Reşadiye Devlet Hastanesi’ne götürülen Yıldız, buradaki ilk müdahalenin ardından Tokat Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.  



Ayı, pençelerini kollarına geçirdi 

Ayının ısırması ve pençe atması sonucunda yaralanan Şenel Yıldız, uzuvlarında derin yaralar oluşsa da iyi durumda görünüyor. Bu durumun vücudundan çok psikolojisini etkilediğini dile getiren vatandaş, olanları şu şekilde anlatıyor: “Elma ağaçlarının olduğu bahçeye çıktığımda hışırtılar duydum. Arkamı döndüğümde ayının bana yaklaştığını gördüm. Önce bacaklarımdan tutup pençe attı. Ben de o anda ayıya sarıldım. Güreşmeye başladık. Yer meyilliydi, ayıyı kaldırıp atınca o da çekip gittim. Ölümle burun burunaydım. Cesaretim sayesinde şu anda hayattayım. Bana saldıran ayı bayağı büyüktü. Dağlarda yiyecek bulamadığından köye indiği belli. Bu ayda ağaçlardan dökülen meyveleri yiyorlar.” 

Yorumlar (0)