Titanic yolcusunun efsane bastonu satıldı

Titanik'ten bastonu sayesinde sağ kurtulan Ella White isimli kadının o bastonu 62 bin dolara satıldı.

YAŞAM 23.07.2019, 00:14
Titanic yolcusunun efsane bastonu satıldı

Dünyanın en büyük gemi faciası olan Titanic kazasında Ella White isimli yolcunun cankurtaran filikalarınca fark edilmesini sağlayan ucu ışıklı baston müzayedede satıldı. Titanik gemisinden sağ kurtulan Ella White isimli kadının, faciada yanında bulunan bastonu, açık artırmada 62 bin 500 bin dolara alıcı buldu.

Belirlenen hızın üzerine çıkması ve pervanelerinin küçük oluşu nedeniyle manevra yapamayarak geç fark edilen buz dağına çarparak batan ve bin 514 kişinin ölümüne neden olan Titanik gemisinden sağ kurtulan bir kadının, facia sırasında yanında bulunan bastonu, açık artırmada 62 bin 500 bin dolara satıldı.

İngiltere'den ayrıldıktan sonra ABD'ye doğru yol alırken 15 Nisan 1912 tarihinde buz dağına çarparak batan Titanik gemisinin yolcularından olan Ella White isimli kadının, cankurtaran filikalarınca fark edilmesini sağlayan ucu ışıklı bastonu, Amerika'nın Rhode Island eyaletindeki bir müzayedede alıcı buldu.

Rhode Island eyaletinde müzayedeyi düzenleyen Guernsey's şirketinin başkanı Arlan Ettinger, açık artırmayla satılan bastonun, Titanik faciasından geriye kalan en önemli parçalardan olduğunu hatırlattı.

Hayat kurtaran bastonun sahibi Ella White'ın aile bireylerinin de açık artırmayı izlediğini ifade eden Arlan Ettinger, ucu ışıklı bastonun yeni sahibinin İngiltere'de yaşayan bir kişi olduğunu söyledi ancak isim vermedi.

Titanik, Kuzey Atlantik sularına gömülmüştü!

"Tanrıların bile batıramayacağı" ileri sürülen lüks yolcu gemisi Titanik, 10 Nisan 1912'de 2 bin 224 yolcu ve mürettebatla New York'a gitmek üzere İngiltere'nin Southampton kentinden Amerika'ya doğru yola çıkmıştı. 

Titanik yolcu gemisi, 15 Nisan 1912 tarihinde bir buzdağına çarptıktan sonra Kuzey Atlantik'in sularına gömülmüştü. 

Gemi kazasında bin 500'den fazla kişi yaşamını yitirmiş, bunlardan bazıları buz gibi soğuk sularda donarak can vermişti. Titanik yolcu gemisinde sadece bin 178 kişiye yetecek kadar filika bulunuyordu. Birkaç saat sonra kaza yerine ulaşan Carpathia gemisi 710 kişiyi kurtarmıştı.

Onlarca romana ve filme konu Titanik'in enkazı, 1985 yılında Newfoundland bölgesinin 645 kilometre açığında deniz bilimci Robert Ballard tarafından bulunmuştu. 1987-2004 yılları arasında yapılan dalışlarda, batıktan çok sayıda eşya deniz üzerine çıkarılmıştı.

Yorumlar (0)