Tipide mahsur kalan 40 kişi kurtarıldı

Ağrı'da şiddetli tipi ve yoğun kar yağışı dolayısıyla yolda mahsur kalan ve soğuktan etkilenen 40 kişi kurtarıldı.

YAŞAM 18.02.2020, 09:15
Tipide mahsur kalan 40 kişi kurtarıldı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yoğun kar yağışı ve şiddetli tipi sebebiyle yolda mahsur kalan beş araçtaki 30'u öğrenci 40 kişi, Ağrı İl Özel İdare ekiplerinin 5 saatlik çabalarının ardından ulaşılarak köylerine getirildi.

Doğubeyazıt ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Tendürek Dağı eteğindeki Gözükara ve Yeniharman köyüne öğrenci taşıyan iki öğrenci servisi ile içinde ayrıca köylülerin bulunduğu 3 araç, yoğun kar yağışı ve şiddetli tipi yüzünden yolda mahsur kaldı.

Durumun Ağrı İl Özel İdare ekiplerine bildirilmesi sonrası bölgeye giden ekipler, 5 saatlik yoğun çabanın ardından 30'u öğrenci 40 kişiyi kurtararak köylerine dönmelerini sağladı.

Mahsur kalanlar arasında bulunan Yeniharman köyü muhtarı Cafer Koç, köye dönüş yolunda akşama doğru öğrenci servisleriyle bölgeden geçerken tipiye yakalandıklarını ve saatlerce mahsur kaldıklarını söyledi.

Yeniharman köyü muhtarı Cafer Koç, "Akşam saat 5 gibi burada tipiye yakalandık ve araçlarımız yolda kaldı. Toplam 40 kişiyiz ama 30'u çocuk. Sağ olsunlar özel idare ekiplerimiz iş makineleriyle bölgeye geldi ve kar temizleme çalışmasına başladı. Şu an 3 saat oldu ekiplerin çalışması sürüyor. Araçlarda bulunanlar, belki bir bu kadar daha zaman geçse donabilirlerdi. Ekiplerin şu an yolu açıyor olması bile ısınmamıza yetiyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)