Tıp fakültesini kazandığını tezgâh başında öğrendi!

Tokat'ta pazarcılık yaparak para kazanan bir genç, tıp fakültesine yerleştiğini tezgâhının başında müşterilerle ilgilenirken öğrendi.

YAŞAM 27.08.2020, 09:11
Tıp fakültesini kazandığını tezgâh başında öğrendi!

Birçok kişinin merakla beklediği YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) yerleştirme sonuçları dün belli oldu. Üniversiteye yerleşenlerden biri de pazarcılık yaparak para kazanan Melih Buğra Ertek oldu. 

Tokat'ta yaşayan Melih Buğra Ertek, pazarcılıkla geçimini sağlayan kuzeni Akın Ertek ile birlikte çalışıyor. Söz konusu genç, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'ni kazandı.

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) yerleştirme sonuçları açıklandığında müşterilerle ilgilendiğini anlatan Melih Buğra Ertek, kendi sonucunu görünce çok mutlu hissettiğini söyledi. 

Melih Buğra Ertek, ÖSYM'nin (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) sayfasına girdiğinde tıp fakültesini kazandığını öğrendiğini, bunun üzerine hemen ailesine haber verdiğini ifade etti. 

Haftanın iki günü pazarda tezgâh açtığını kaydeden Melih Buğra Ertek, bu şekilde harçlığını ve kitap parasını çıkardığını, aynı zamanda kuzenine yardım ettiğini belirtti. 

Melih Buğra Ertek, ileride psikiyatrist olmayı hedeflediğine dikkat çekerek, insanlarla ilgilenmekten hoşlandığını ve psikolojik hastalıkların günümüzde çok yaygın olduğun düşündüğünü söyledi. 

Akın Ertek ise kuzeninin tıp fakültesine yerleştiğini öğrendiklerinde çok mutlu hissettiklerini kaydetti.

Melih Buğra Ertek'in babasının rahatsızlık geçirdiğini kaydeden Akın Ertek, doktorların hep kendisinden ekstra ücret istediğini, bu nedenle her zaman "Keşke benim oğlum doktor olsa"  dediğini anlattı. 

Akın Ertek, tıp fakültesini kazanan Melih Buğra Ertek'in, babasının dileğini yerine getirdiğini söyledi.

Yorumlar (0)