Timsah yiyen minik canavarlar kurtarıldı

Alıcı kılığına giren polis ekipleri, timsah yiyen kaplumbağaların sosyal medya üzerinden satışıına engel oldu.

YAŞAM 23.02.2020, 15:19
Timsah yiyen minik canavarlar kurtarıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri, sosyal medyada satılmaya çalışılan 8 adet timsah yiyen kaplumbağa ile 4 adet mahmuzlu kaplumbağayı müşteri kılığına girerek kurtardı.

Tarım ve Orman Bakanlığı DKMP (Doğa Koruma ve Millî Parklar) Genel Müdürlüğü, ülke genelinde yaban hayvanlarını koruma faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Bu koruma faaliyetleri kapsamında Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler yapılan bir ihbarı değerlendirerek 8 adet timsah yiyen (alligator tortoise) ve 4 adet mahmuzlu kaplumbağaya el koydu.

Sosyal medyada egzotik kaplumbağa satışı yapıldığı bilgisini alan ve harekete geçen ekipler, internete satış ilanı veren şahısla pazarlık yapmak üzere müşteri olarak görüştü. Görüşme sonucunda 8 adet timsah yiyen kaplumbağa (alligator tortoise) ve 4 adet mahmuzlu kaplumbağa için 16 bin 400 TL karşılığında anlaşma sağlanarak bir buluşma yapıldı.

Buluşma sırasında satışı yapılmaya çalışılan hayvanların yurda giriş belgeleri ve faturaları ibraz edilemeyince söz konusu hayvanlara ekipler tarafından el konuldu. Yasa dışı hayvan ticareti yapan şüpheli hakkında idari işlem başlatılarak 7 bin 667 TL idari para cezası kesildi.

El konularak koruma altına alınan kaplumbağalar ise yapılan protokol çerçevesinde Kocaeli’de bulunan bir hayvanat bahçesine götürüldü.

Yorumlar (0)