THY'nin rüya uçağı havalimanına geldi

THY'nin filosuna kattığı, "rüya uçak" olarak adlandırılan ilk Boeing 787-9 Dreamliner, İstanbul Havalimanı'na geldi.

YAŞAM 26.06.2019, 19:09 26.06.2019, 19:20
THY'nin rüya uçağı havalimanına geldi

Türk Hava Yolları'nın ( THY) filosuna kattığı, "rüya uçak" da denilen ilk "Boeing 787 -9 Dreamliner", İstanbul Havalimanı'na geldi.

Saat 16.20'de aprona teker koyan uçağın THY filosuna katılması sebebiyle karşılama töreni yapıldı.

Apronda itfaiye araçları tarafından sirenlerle karşılanan ve yolcusu olmadan gelen "Boeing 787-9 Dreamliner'ın karşılama töreninde THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ile bazı çalışanlar yer aldı.

Avrupa'nın en genç filosu unvanını koruduklarını, bunun yanı sıra Nijerya'ya yeni bir hat açtıklarını kaydeden Ekşi, "Dünyada en çok noktaya uçan havayoluyuz. Şimdi bunu daha da artırıyoruz. Bu uçaklarla yeni destinasyonlara uçacağız. Bu uçakla ilk uzun uçuşumuzu temmuz ayının sonuna doğru Bali'ye yapacağız, daha sonra Meksika Cancuna'a uçacağız." diye konuştu.

Ekşi'ye THY filosundaki ilk "Boeing 787-9 Dreamliner'a Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında 11 Ağustos 2017'de şehit olan Eren Bülbül'ün isminin verilmesikonusunda sosyal medyada başlatılan kampanya hatırlatıldı.

UÇAĞA NE İSİM VERİLECEK?

"Sosyal medyada yolcularınızın ve misafirlerin görüşlerine başvurmak istedik." diyen Ekşi, "Bugüne kadarki genel değerlendirmemizde Türkiye'nin önemli il, ilçeleri ve önemli turistik yerlerimizin ismini uçaklarımıza veriyoruz. Bunun sebebi de aslında Türkiye'nin turizm cazibesini artırmaya yönelik bir strateji doğrultusundadır. Uçaklar için önerdiğimiz isimler aslında Türkiye'nin tarihi önemine haiz dört tane yerdir. Bunlardan biri tanesinin seçilmesini bekliyoruz. Şu anda 170 bine yakın kişi ankete katıldı. Dolayısıyla büyük bir ilgi var. Bu uçağa ismi anketin sonucunda birinci olana vereceğiz ki, bu ankete katılanlara, yolcularımıza ve misafirlerimize duyduğumuz saygının ifadesidir. Tabii ki alacağımız uçakların sayısı bununla bitmiyor. Bu sene Dreamliner uçaklarından beş tane daha gelecek,
dar gövde uçaklarımız gelmeye devam ediyor. Bahsettiğimiz vizyon doğrultusunda tüm isim taleplerini elbette dikkate alıyoruz. Daha sonra gelecek uçaklarımızda da değerlendirmemiz mümkün." ifadelerini kullandı. 

Havayolunun Twitter'daki resmi hesabından yapılan ankette, "rüya uçak" olarak tabir edilen uçağının ismi için "Yeni uçağımızın adı ne olsun? Sizlere #RüyaGibi bir uçuş deneyimi yaşatacak olan filomuzun yeni üyesi Dreamliner’ın ismine birlikte karar verelim." ifadeleri kullanılmıştı.

Yorumlar (0)