Teslim olan kadın terörist, yaşadıklarını anlattı!

1999 yılında terör örgütü PKK/YPG'ye katılan, Şırnak Emniyet Müdürlüğüne teslim oldu. Ailesiyle buluşturulan kadın terörist, defalarca kaçmak istediğini ancak yakalanarak tutsak edildiğini anlattı. Kadın terörist, "Dağdaki yaşamla bize vadedilen arasında uçurum var. Teslim olmak isteyenler korkmasın. Güvenlik güçleri kötü davranmıyor." dedi.

YAŞAM 07.08.2022, 09:25 Hakan Öksüz
Teslim olan kadın terörist, yaşadıklarını anlattı!

Terör örgütü PKK/YPG'ye karşı verilen mücadele, sadece silahlı operasyonlardan ibaret değil. Örgüte katılımı ikna yoluyla engellemek isteyen güvenlik güçleri, önleme ve bilgilendirme çalışmaları yürütüyor. Batman il Emniyet Müdürlüğü, 1999 yılında dağa çıkan ve hakkında arama kaydı bulunan bir kadın teröristin 2 Ağustos'ta güvenlik güçlerine teslim olduğunu bildirdi.

"Anlattıkları şeylerle dağdaki yaşam arasında uçurum var"

Edinilen bilgilere göre 23 yıl boyunca terör örgütünün mensubu olarak çeşitli faaliyetlerde bulunan kadın terörist, Habur Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye geldi ve teslim oldu. Şırnak Emniyet Müdürlüğüne teslim olan kadın teröristin, örgütte yaşadıklarıyla ilgili birçok şey anlattığı kaydedildi. Kendisine vadedilen şeyler yüzünden örgüte katıldığını aktaran kadın terörist, "Küçük yaştaki çocukları da kandırarak dağa çıkarıyorlar. Anlattıkları şeylerle dağdaki gerçek yaşam arasında uçurum var." dedi.

"Psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldım"

Defalarca kaçmaya çalıştığını ancak her seferinde yakalanarak tutsak edildiğini belirten kadın terörist, "İnfaz etmekle tehdit ettiler. Türkiye'ye teslim olmam durumunda güvenlik güçleri tarafından işkenceyle öldürüleceğimi söylediler. Çok ağır psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldım. En sonunda kaçmayı başardım. Örgütten kaçmak isteyenler korkmasın. Güvenlik güçleriyle ilgili anlatılanlar yanlış, kötü tavır ve işkence yok. Hatta oldukça sıcak karşılıyorlar." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)