Terörle mücadelenin kadın kahramanları

Bitlis'te kadın astsubaylar terör, kaçakçılık ve diğer suçlarla mücadelede etkin rol oynuyor. Kadın astsubaylar, operasyonların yanı sıra yol uygulamalarında da teröristlere ve suçlulara nefes aldırmıyor.

YAŞAM 29.10.2019, 13:04
Terörle mücadelenin kadın kahramanları

Bitlis İl Jandarma Komutanlığında görev yapan kadın astsubaylar, milletin huzuru ve vatanın bölünmez bütünlüğü için terör, kaçakçılık ve diğer suçlarla mücadelede büyük rol oynuyor.

Vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak için gece gündüz demeden erkek meslektaşlarıyla devletin verdiği görevleri eksiksiz yerine getiren kadın astsubaylar, terör ve kaçakçılık olaylarının önlenmesi için büyük özveriyle çalışıyor.

Kışlada, operasyonlarda ve yol uygulamalarında ciddiyetle görev yapan, teröristlere ve kaçakçılara göz açtırmayan kadın astsubaylar, mesai saatlerinin dışında da evde en kutsal vazifelerden biri olan anneliğin gereklerini yerine getirmeye çabalıyorlar.

Ülkelerinin olduğu kadar ailelerinin de huzurunun teminatı olan kadın astsubaylar, görev başındayken hem sürücülere trafikte uymaları gereken kuralları anlatıyor hem de tam donanımlı zırhlı araçlarda silah arkadaşlarının güvenliğini temin ediyor.

Kışlada komutan, evde anne!

Zorlu mesleğini 5 yıldır başarıyla yürüten bir çocuk annesi Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Gözde Polatoğlu, mesai saatleri dışındaki zamanını kocasına ve 3 yaşındaki kızına vakfediyor.

Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Gözde Polatoğlu, işinin stresini kızına hikâye okuyup oyun oynayarak atıyor. 6 yıl önce evlenen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Gözde Polatoğlu, 5 yıl önce de Nevşehir'de göreve başladı.

Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Gözde Polatoğlu, 2018 yılında Ahlat İlçe Jandarma Komutanlığına atandığını söyleyerek, şöyle konuştu:

"İş yerinde bir komutanım, eve geldiğimde bir anneyim. Eşim de jandarma personeli. Ona özenerek bu mesleğe girdim ve çok da memnunum. Evde çocuğumla ilgileniyorum. Bu mesleği yapmaktan gurur duyuyorum. Gün içerisinde evrak işleriyle uğraşıyorum. Huzur ve güven uygulamalarına katılıyorum. Görevimi yaptıktan sonra eve geliyorum. Temizliğimi ve yemeğimi yapıyorum. Eşime ve çocuğuma vakit ayırıyorum. Mümkün olduğunca günümü güzel değerlendiriyorum. Bir kadın olarak bu mesleği severek yapıyorum."

"Görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz"

3 yıldan bu yana İl Jandarma Komutanlığında görev yapan Jandarma Astsubay Üstçavuş Ayşe Özden de başta terörle mücadele olmak üzere asayiş, trafik uygulamaları ve yol kontrollerinde kaçakçılık ve uyuşturucu olaylarına müdahale ettiklerini anlattı.

Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Gözde Polatoğlu, kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye gayret ettiklerini belirtti.

"Bu mesleği yapmaktan onur duyuyorum"

Jandarma Astsubay Çavuş Kerime Özcan ise Konya İl Jandarma Komutanlığından Bitlis Jandarma Komutanlığına atandığını aktararak, "Jandarma teşkilatında 2 yıldır görev yapıyorum. Bir kadın olarak bu mesleği yapmaktan onur duyuyorum. Yol uygulamalarında kaçakçılara ve suçlulara göz açtırmıyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)