Teröristler temizlendi, geriye sözde cephaneleri kaldı!

Eren Abluka-35 Operasyonu kapsamında yürütülen çalışmalar sonucu Tendürek Dağı bölgesi teröristlerden arındırıldı, cephanelere el konuldu. İşte bomba düzenekleri ve tüfeklerin de yer aldığı sözde cephaneye ilişkin bilgiler...

YAŞAM 29.08.2022, 14:18 Hakan Öksüz
Teröristler temizlendi, geriye sözde cephaneleri kaldı!

Yurt içinde ve dışında terör örgütlerine karşı verdiği kararlı mücadeleyi sürdüren güvenlik güçleri, terör konusunu Türkiye'nin gündeminden tamamen çıkarmaya çalışıyor. Bu hedef doğrultusunda baskınlar düzenleyen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör inlerinde korkuya neden oluyor. Önceki haftalarda konuya ilişkin bir açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Tendürek Dağı, teröristlerden temizlendi." duyurusunu yapmıştı.

Eren Abluka-35 Operasyonu başarıya ulaştı

Van'da yürütülen Eren Abluka-35 Operasyonu, teröristlerin bölgeden temizlenebilmesi açısından büyük önem arz ediyordu. Terör varlığının temizlendiği Tendürek Dağı bölgesinde teröristlerden geriye kalan tek şey, cephaneler oldu. Jandarma komando ile özel harekât timlerinin de katıldığı operasyonda, istihbarat çalışması sonucu cephane dolu olduğu tespit edilen 2 mağarada bulunan çok sayıdaki mühimmata el konuldu.

2 bin 883 adet mühimmat ele geçirildi

Mağarada bulunan sözde cephanede 20 kiloya yakın TNT patlayıcı ve zaman ayarlı patlayıcı düzenek ele geçirildi. Mağarada 40 adet fünyenin yanı sıra 20 bomba düzeneğinin de bulunduğu kaydedildi. Sözde cephanede birer adet HK-33 piyade tüfeği, T-40 bomba atar, PKM namlusu ve M-16'nın da yer aldığı belirtildi. Elektronik parçaların, devre panellerinin ve el bombalarının ele geçirildiği mağarada 2 bin 883 adet mühimmatın bulunduğu ifade edildi.

Yorumlar (0)