Teröre verilen ilk şehit Süleyman Aydın, yad edildi

38 yıl önce PKK tarafından şehit edilen ilk asker Komando Er Süleyman Aydın, şehadet yıl dönümünde Erzincan’ın Mertekli Mahallesinde bulunan mezarı başında anıldı.  

YAŞAM 15.08.2022, 10:04 15.08.2022, 16:37
Teröre verilen ilk şehit Süleyman Aydın, yad edildi

15 Ağustos 1984'te Siirt'in Eruh İlçesi'nde, adana, PKK terör örgütünün düzenlediği ilk silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Komando Er Süleyman Aydın, Erzincan'ın Mertekli Köyü'nde bulunan mezarında anıldı. 

PKK’nın şehit ettiği ilk asker

PKK'nın terör eylemlerini başlatmış olduğu ilk eylem olan Eruh baskınında şehit olan Jandarma Komando Er Süleyman Aydın’ın kabristanı, Erzincan'a 25 kilometre uzaklıkta bulunan Mertekli Mahallesinde yer alıyor. 

Şehadet yıldönümünde Mertekli Mahallesi Muhtarı İsmail Keleş, şehidin mezarına ziyaret gerçekleştirerek dualar etti. Muhtar Keleş, “1984’te yaşanan hain terör saldırısında kardeşimiz, komşumuz, Süleyman Aydın’ı şehit verdik. Teröre verdiğimiz ilk şehit asker olarak Türkiye tarihine geçti. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun.” şeklinde konuştu.

“Şehidimizin mezarlığının yer aldığı yolunun asfaltlanmasını istiyoruz” 

Mertekli Mahallesi Muhtarı İsmail Keleş, Jandarma Komando Er Süleyman Aydın’ın kabristanının yer aldığı yolun 1 kilometrelik kısmının stabilize olduğunu belirterek, “Jandarma Komando Er Süleyman Aydın’ın Türkiye’nin teröre karşı vermiş olduğu ilk şehidi olması sebebiyle, yurdumuzun her tarafından şehit aileleri derneklerinden mezarlığımıza ziyaret için gelirler. Her geldiklerinde birtakım eksiklikleri bizlere iletirler. Bu konuda ben de biraz sitemkarım. Mezarlığın 1 km uzunluğunda bir yolu var. Fakat 8 yıldır bu yolumuz bir türlü yapılmadı. Stabilize bir yol. Şehidimizi onurlandırmak için bu asfaltı yapmamız lazım. İnşallah bu yolu yaparlar” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)