Terörden arındırılan Munzur Dağlarında kayak keyfi 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonları sonucunda terörden arındırılan Erzincan ve Tunceli arasındaki Munzur Dağı, kayakçıların yeni gözdesi oldu. 

YAŞAM 08.04.2021, 11:39 08.04.2021, 17:11
Terörden arındırılan Munzur Dağlarında kayak keyfi 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yıllarca süren başarılı operasyonları sonucunda terörden ve teröristlerden arındırılan, Erzincan ve Tunceli arasında kalan Munzur Dağı, kayak severlerin yeni gözdesi oldu.



2021’in başından beri yağan, ilkbahar dönemi gelmiş olmasına karşın henüz erimeyen karlar, Munzur’un mükemmel manzarasını ortaya çıkarmış durumda.



Tanıtımının yapılması isteniyor



Munzur Dağı’nın Erzincan’a bakan kısmında 28 kilometrelik bir alan bulunuyor. Hem profesyonel hem de amatör kayakçıların eğlendiği dağlarda kısa sürede bir kayak merkezi kurulması bekleniyor. Munzur Dağı yakınlarında bulunan Tatlısu Köyü muhtarı da kayak ve dağcılık sporları ile bölgenin tanıtımının yapılmasını istediklerini ifade ediyor.



“Eşsiz bir doğa”

Bölgede sık sık kayak yaptığını belirten Emekli Öğretim Görevlisi Yılmaz Ünal ve Öğretim Görevlisi Alptekin Sanalan, bu dağın kayak yapmak isteyenler için oldukça ideal olduğunu belirtiyor.



Erzincan Dağcılık Kulübü üyesi olan Ünal, Munzur’un hem kaya tırmanışı hem da kayak yarışmaları için “eşi bulunmaz bir doğaya sahip olduğunu” söylüyor. 

Yorumlar (0)