Terör örgütü PKK yine çocuk kaçırdı

Güvenlik kaynakları, PKK/YPG/KCK/PYD terör örgütlerine bağlı olan devrimci Gençlik yapılanmasının, 13 yaşındaki bir çocuğu Suriye'nin kuzeyinde bulunan Haseke şehrinde kaçırdığını açıkladı.  

YAŞAM 02.12.2021, 15:41 04.12.2021, 12:08
Terör örgütü PKK yine çocuk kaçırdı

Güvenlik kaynaklarından aktarılan bilgilere göre, Haseke’ye bağlı Kebka köyünde 13 yaşındaki Hamid Ahmed adlı çocuk kaçırıldı.

Terör örgütü PKK, bir çocuğu daha kaçırdı

Hamid Ahmed’in ailesi, çocuklarının nerede tutulduğu ile ilgili şu ana kadar herhangi bir bilgiye sahip olmadığı aktarıldı. Geçtiğimiz hafta da yine PKK/YPG/PYD/KCK gibi terör örgütlerine bağlı olan Devrimci Gençlik yapılanması, 15 yaşlarında olan 3 kız çocuğunu Suriye’nin kuzeyinde bulunan Amude kentinde kaçırmıştı. 

Güvenlik kaynakları, terör örgütü tarafından kaçırılan çocuklara İranlı milislere ve Suriye rejime ait askeri kamplarda eğitim verildiğini kaydetti. Kaçırılan çocukların bir bölümünün Sincar’a ve Kandil’e götürüldüğü bildirilirken, bazılarının ise Suriye’de askeri eğitim verilerek ön saflara sürüldükleri aktarıldı.

İki haftada 9 çocuk kaçırıldı

Bölgeden gelen bilgiler, son günlerde çocuk kaçırma vakalarına tepkilerin arttığı ve bununla ilgili olarak “Terör örgütü PKK/YPG’nin son 1-2 haftada Halep, Amude ve Kamışlı şehirlerinde 9 çocuğu kaçırdığı, kaçırılan küçük yaştaki çocukların silahlandırıldığı, askeri ve ideolojik eğitim verildiğini işaret diyor. Öte yandan terör örgütü PKK/YPG’nin, uluslararası insan hakları örgütlerine, yasa dışı girişimlerinin teşhir edilmesi ve engellenmesi konusunda harekete geçme yönünde çağrıda bulunulduğu” vurgulandı.

Yorumlar (0)