Terör örgütü FETÖ/PDY üyelerine operasyon: İki kişi itirafçı oldu!

Terör örgütü FETÖ/PDY'ye mensup olan ve Bylock üzerinden haberleştikleri tespit edilen 15 kişinin yakalanması için 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yakalanan 13 kişiden 2'si itirafçı oldu ve örgüt hakkında bilgiler verdikten sonra salıverildi. 3 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YAŞAM 13.09.2022, 09:57 13.09.2022, 11:26 Hakan Öksüz
Terör örgütü FETÖ/PDY üyelerine operasyon: İki kişi itirafçı oldu!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) mensuplarının faaliyetlerini takip eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yaptığı deşifre çalışmasının ardından harekete geçti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla yürütülen soruşturmayla birlikte terör örgütü mensuplarının adresleri tespit edildi.

15 kişinin yakalanması için eş zamanlı operasyon yapıldı

Himmet adı altında FETÖ/PDY terör örgütü için para toplayan 15 kişinin, Bylock kullanarak gizli şekilde haberleştiği anlaşıldı. Bu kişilerin "ev abisi" ve "mahrem imam" olarak faaliyet gerçekleştirdiğine dair delillere ulaşıldı. Askeri öğrenci oldukları tespit edilen ve örgüt üyeleri tarafından ankesörlü telefonlar üzerinde iletişime geçilen 15 kişinin yakalanması için 9 Eylül günü eş zamanlı operasyon düzenlendi.

13 şüpheli yakalandı

İstanbul, Adana, İzmir ve Isparta'daki adreslere yapılan baskınlarda 13 şüpheli yakalandı, 2 kişinin ise yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Operasyonla gözaltına alınan kişilerin polis okulları ile askeri okullara öğrenci yönlendirdiği kaydedildi.

İki kişi, etkin pişmanlık yasasından faydalandı

Sorguya alınan FETÖ/PDY mensuplarından 2'si itiraflarda bulundu. Etkin pişmanlık yasasından yararlanmak isteyen bu 2 kişi, örgütle ilgili önemli bilgiler aktardıktan sonra adli makamlar tarafından salıverildi. Kalan 11 şüpheliden 3'ünün tutuksuz yargılanacağı kaydedildi. 3 şüphelinin cezaevine gönderildiği, 5 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümlerinin uygulandığı ifade edildi.

Yorumlar (0)