Terör bitti, köylere geri dönüşler hızlandı

Şırnak'ın Uludere ilçesinde, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla beraber terörden temizlenme noktasına gelen bölgede, uzun yıllar önce köylerini boşaltmak zorunda kalan köylüler, yeniden köylerine dönmeye başladı. 

YAŞAM 07.06.2021, 12:18 08.06.2021, 15:44
Terör bitti, köylere geri dönüşler hızlandı

30 sene önce boşaltılan Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı olan Akduman köyünde, başarılı operasyonlarla birlikte terörden temizlenen bölgeye geri dönüşler başlarken, geri dönen köylüler köylerine yeni evler inşa etti.

30 yıl önce köyü boşaltmışlardı

1990'larda terör sebebiyle Akduman köyünü terk eden köy sakinleri, 30 yıldan sonra güvenlik güçlerinin sağladığı huzurla beraber göç ettikleri yerden köyleri olan Akduman'a geri dönerek ev inşa etmeye başladı. Baharın gelmesiyle beraber köylüler, hayvanlarını getireceklerini ve sonbaharın sonuna kadar köylerinde kalıp kış döneminde ise geri döneceklerini ifade etti.

30 sene önce köyleri boşaltılan köylüler, göç ettikleri Türkiye'nin farklı kentlerinden geri gelerek huzurun sağlandığı bölgede yaşamaya başladı. Köyde huzurun sağlanmasıyla beraber geri dönen köylüler büyükbaş, küçükbaş hayvancılık, arıcılık ve bahçe işleriyle uğraşıyor.



Yorumlar (0)