Temmuza kadar görülüyor: Dağın eteğinde doğa mucizesi

Ardahan'a bağlı Damal ilçesinde, Karadağlar'ın eteği yanındaki tepenin gölgesinin düşmesi ile oluşan Atatürk silüeti, bu sene de görülmeye başladı. Dağın eteğine yansıyan Atatürk silüeti, yurttaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

YAŞAM 24.06.2021, 21:26 26.06.2021, 10:15
Temmuza kadar görülüyor: Dağın eteğinde doğa mucizesi

Karadağlar'ın eteğinde, havanın açık ve güneşli olması sebebi ile Mustafa Kemal Atatürk silüetinin ortaya çıkması ilgiyle izleniyor.

Uzun süre bekliyorlar

Yaklaşık bir saat evvel bölgeye gelip silüetin meydana gelmesini bekleyenler, yoğun rüzgara karşın bu anı ölümsüzleştirmek için seyir terasına çıkarak bol bol fotoğraf çekiyor.

Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugünlerde silüetin görülmeye başladığını kaydederek, izlemek isteyenleri bölgeye beklediklerini dile getirdi.

"Herkesi ilçemize bekliyoruz"

COVID-19 (yeni tip koronavirüs) kurallarına uyacak şekilde herkesin gelip bu doğa mucizesini seyretmesini istediklerini belirten Önal, "Havalar açık olduğu müddetçe bu doğa olayının meydana getirdiği eşsiz manzarayı herkes seyretsin istiyoruz. Temmuz ayının sonuna dek doğa olayı rahatlıkla seyredilebilecek. Çağrımız, herkes Damal'a gelsin ve bu oluşumu seyretsin." ifadelerini kullandı.

Silüetin oluşumunu arkadaşları ile seyretmeye gelen dahiliye uzmanı Dr. Pınar Tezel de daha evvel buraya yansıyan Atatürk silüetini görmediğini, görünce çok etkilendiğine işaret ederek, "Silüeti gördükten sonra çok şanslı olduğumu düşünmeye başladım." sözlerini sarf etti.

67 yıl evvel bir çoban tarafından fark edildi

İlçede, Karadağlar'ın eteğinde bugünlerde başlayarak temmuz ayı sonuna dek havanın bulutsuz olduğu günlerde seyredilebilen Atatürk silüetinin oluşumu sebebi ile 1995'ten itibaren her sene temmuz ayında 'Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri' gerçekleştiriliyor.

Damal'a bağlı Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül'ün 1954 senesinde fark ettiği Atatürk silüeti, Erdoğan Kumru'nun 1975 yılında çektiği silüet fotoğrafını Genelkurmay Başkanlığı'na göndermesinin ve bu doğa olayının duyulmasının akabinde ülke genelinde ilgi görüyor.

Yorumlar (0)