Temmuz ayı kavurucu sıcaklarla başlıyor!

Meteoroloji’den aktarılan bilgiye göre bugün, ülke genelinde kavurucu sıcaklar hakim olacak. Tansiyon ve kalp hastalarının başta olmak üzere herkesin sokağa çıkarken dikkatli olması gerekiyor. Ülkedeki sıcaklıklar gün içinde 27 ile 43 derece arasında değişecek. 

YAŞAM 01.07.2021, 08:49 02.07.2021, 09:32
Temmuz ayı kavurucu sıcaklarla başlıyor!

Yaz mevsimi geç geldi. Temmuz’un 1’i itibarıyla başlayan sıcak mevsimde bugün için hem Meteoroloji uzmanlarının hem de hekimlerin uyarıları bulunuyor. Tansiyon ve kalp hastaları başta olmak üzere insanların dışarı çıkarken dikkatli olması ve mümkün olduğunca serin alanda kalması gerekiyor. 

Tabiri caizse “cayır cayır yanan” ülkede termometreler yüksek ve hava açık. Bu da sıcaklığın daha fazla hissedilmesine sebep olacak. Gün boyunca bol bol sıvı tüketmeye ve ağır yiyeceklerden kaçınmaya özen gösterilmesi gerekiyor. 

Akşam saatlerinde soğuma başlıyor 

Gün içindeki sıcaklığa karşın akşam saatlerinde soğuma başlıyor. Gece saatlerinde ise sıcaklıklar ilkbahar normallerine gerileyecek. Gece saatlerinde 9 derece ile 29 derece arasında değişecek sıcaklıklar, rahat nefes aldıracak. 



Doğu Anadolu’da yağmur var 

Doğu Anadolu Bölgesi, bugün yağış alması beklenen tek bölge. Hava sıcaklığının yüksek olmasına karşın gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağış, sıcaklığı düşürmeyecek. 

Sıcaklık rekoru Urfa’da: 43 derece 

Bugünün sıcaklık rekoru ise Şanlıurfa’da. Şehirde 12.00-15.00 arasında 43 dereceyi bulacak göstergeler, düşük rüzgar ve nem gösteriyor.  

Yorumlar (0)