Temizlenen Gemlik sahili tekrar müsilaja teslim oluyor 

Marmara Denizi’nde oldukça kötü manzaralara sebep olan müsilaj, geçtiğimiz günlerde büyük oranda temizlenmişti. Fakat Gemlik’te bu sabah uyanan vatandaşlar, tekrar müsilajla karşılaştı. 

YAŞAM 19.07.2021, 13:23
Temizlenen Gemlik sahili tekrar müsilaja teslim oluyor 

Bir dönem Marmara Denizi’ni istila eden ve hem görüntü hem koku hem de deniz canlılarının yaşamı bakımından zor günler yaşatan müsilaj, eylem planı ile büyük oranda temizlenmişti. Denizin mavi renginin hakim olduğu sahillerde tekrar müsilaj görülmeye başlandı. Bursa Gemlik’te bu sabah uyanan vatandaşlar, denizin salya ile kaplanmaya başladığını gördü. 



Vatandaşlar tedirgin durumda 

Gemlik sakinleri, denizin tekrar salya ile kaplanmasından dolayı oldukça tedirgin oldu ve durum, yetkililere bildirildi. Gemlik’te ikinci kez meydana gelen müsilaj hem telefon ile hem de drone ile görüntülendi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, kısa sürede çok konuşulanlar arasına girdi. 



Müsilaj hem denize hem de deniz canlılarına zararlı 

Denizi neredeyse tamamen kaplayan müsilaj hem denize hem deniz canlılarına zarar vermiş ve görüntüsü ve kokusu sebebiyle de vatandaşları uzun süre huzursuz etmişti. Denizde oluşan kötü görüntünün yanı sıra birçok balık da oksijensiz kalarak ölmüştü. Balıkçılar, uzun süre ağ ile avlama yapamamış ve vatandaşların ekmek kapısı tehlikeye girmişti. 

Yorumlar (0)