Telefonunuza gelen bildirimlere dikkat: Tüm hesabınız boşaltılabilir

Telefonuna gelen bir bildirime tıklayan gazeteci yapan Gizem Keten, banka hesabındaki 4 bin liradan oldu.

YAŞAM 27.05.2023, 12:56 28.05.2023, 13:32 Şeyda Gül
Telefonunuza gelen bildirimlere dikkat: Tüm hesabınız boşaltılabilir

Amasya'da gazetecilik yapan Gizem Keten, telefonuna gelen bir bildirimi açınca kısa süre sonra banka hesabından para çekildiğini dair mesajlar almaya başladı.

Hiç bilmediğim hesaplardan param çekilmişti

Telefonunun ekranına bir bildirim düştüğünü belirterek Keten, bildirime tıkladıktan sonra banka hesabından para çekildiğine dair mesajlar gelmeye başladığını söyledi. Bankayı aramaya çalıştığını ancak bağlantı kuramadığını ifade eden Keten, “Müşteri hizmetlerini aradım, hattımı kapattırdım ve daha sonra ATM'den kalan paramı çektim. Ardından gidip suç duyurusunda bulundum ama o ana kadar hiç bilmediğim hesaplardan param çekilmişti” dedi.

Bildirimleri okuyun önerisinde bulundu

Bankaya konuya ile alakalı bilgi verdiğini aktaran Keten, gelen bildirime tıkladığı için binlerce lirasını kaybettiğini söyledi. “Aslında tedbirli olduğumuzu düşünüyoruz ama yazıları okumadan, dikkat etmeden tıkladığımız için birçok kişi benim gibi mağdur olmuştur” diyen Keten, erken fark etmeseydi çok daha büyük problemler yaşayabileceğini söyledi. Fotoğraf, kişisel bilgiler ve şifrelerin bilinmeyen kişiler tarafından ulaşabildiğine dikkat çeken Keten, “Ben bir yerde hata yapmış oldum ama insanların bu konuda tedbirli olmasını istiyorum. Kesin olmamakla birlikte 4 bin liradan paramı kaybettim” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)