Telefonu olmayan yaşlılardan HES kodu istenirse...

Burdur'da semt pazarına girmek isteyen yaşlı bir kadın, kendisinden Hayat Eve Sığar (HES) kodu isteyen polise, "Nereden bulacağım şimdi?" diye sordu. Telefonu olmayan yaşlı vatandaşlardan Hayat Eve Sığar (HES) kodu istenmesi, uygulamanın doğruluğunu sorgulattı.

YAŞAM 02.12.2020, 11:40
Telefonu olmayan yaşlılardan HES kodu istenirse...

Burdur'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında semt pazarlarına girişlerde Hayat Eve Sığar (HES) kodunun gösterilmesi zorunlu olmuştu. Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile Uzay Çatı altında kurulan semt pazarına girmek isteyen vatandaşların, uzun kuyruklar meydana getirdiği fark edildi.

Güvenlik güçleri tarafından yapılan Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulamasında, koda sahip olmayan vatandaşların semt pazarına alınmadığı görüldü. Ayrıca, sokağa çıkma yasağının uygulandığı saatlerde 20 yaş altı çocuklarıyla beraber gelen kişilerin de semt pazarına alınmadığı fark edildi. 

Vatandaşlara Hayat Eve Sığar (HES) kodu soran güvenlik güçleri, sık sık sosyal mesafe hususunda uyarıda bulundu. 

"Kodu nereden bulacağım?"

Hayat Eve Sığar (HES) koduna sahip olmayan ve nasıl almaları gerektiğini de bilmeyen yaşlılar, semt pazarının girişinde zor anlar yaşadı. Telefona sahip olmayan yaşlı vatandaşlardan Hayat Eve Sığar (HES) kodu istenmesi, uygulamanın doğruluğunu sorgulattı. 

Hayat Eve Sığar (HES) kodu almadan semt pazarına girmek isteyen yaşlı bir kadın, "Nereden bulacağım şimdi?" diye sordu. Söz konusu kadın, yaşına hürmet edilmesi ve semt pazarına girmesine izin verilmesi gerektiğini söyledi. 

"Neden çekiyorsun?"

Başka bir yaşlı kadının da tansiyon hastalığına sahip olduğunu söylemesinin ardından güvenlik güçleri, söz konu kadının hasta halde semt pazarına girmemesi gerektiğini ifade etti. Yaşlı kadın, o anları görüntüleyen basın mensubuna gülerek, "neden kendisini çektiğini" sordu. 

"Kodu daha önce okutmuştum"

İnsanlar pazar yeri girişlerinde yapılan Hayat Eve Sığar (HES) sorgulamasına alışma sürecindeyken bir kişi, "kodunu daha önce okuttuğunu" belirterek, "Yeniden mi okutacağım?" diye sordu. 

Vatandaşlara yardım edildi

Hayat Eve Sığar (HES) koduna sahip olmadan gelen vatandaşlar, semt pazarına giriş yapamadı. Güvenlik güçleri, Hayat Eve Sığar (HES) koduna sahip olmayan yaşlı bir vatandaşın semt pazarından çıkmasına yardım etti. Ekipler, yaşlı vatandaşı Hayat Eve Sığar (HES) koduna sahip olmadan kamu kurum ve kuruluşlarına giremeyeceği konusunda uyardı. 

Ekipler HES kodu aldı

Ayaklarının tutmadığını söyleyen yaşlı adam, Hayat Eve Sığar (HES) kodunu nasıl alacağını sordu. Bunun üzerine ekipler, söz konusu vatandaşa Hayat Eve Sığar (HES) kodu aldı. Ekiplerin bu hareketi, diğer vatandaşlar tarafından takdir edildi.

Yorumlar (0)