Telefonlar için ekran koruyucu uyarısı! "Kırılmaz ekran diye bir şey yok"

Tamirciler, akıllı telefonlarda kullanılan ekran koruyucuların darbe sebebiyle ekran kırılmasını tamamen engelleyemeyeceğini aktarıyor. 

YAŞAM 02.09.2022, 17:22 03.09.2022, 14:31
Telefonlar için ekran koruyucu uyarısı! "Kırılmaz ekran diye bir şey yok"

Akıllı telefon kullanıcılarının adeta kâbusu olan ekran kırılması, kalitesine oranla ciddi oranda maddi zararlara neden olabiliyor. 

Ekran koruyucu daima işe yaramıyor

Ekran kırılması riskini en aza düşürmek isteyenler ekran koruyucu kullanmayı tercih ediyor. Fakat bu yöntem, daima işe yaramıyor ve üstelik oldukça maliyetli.

Telefonunu sık sık düşüren kullanıcılar, fiyatları 50 ile 200 TL arasında değişen ekran koruyucuların kaliteli olanlarını tercih ediyor.

En iyi koruma düşürmemek

Üst düzey kalitedeki ekran koruyucuların bile ekranı tamamen koruyamadığına dikkat çeken telefoncular, en etkili önlemin öncelikle telefonları yere düşürmemek olduğunu ifade ediyor.

“Kırılmaz cam diye bir şey yok”

Piyasada kırılmaz cam olarak isimlendirilen ürünlerin ekran kırılmasını önleyemeyeceğini söyleyen telefon tamircisi Korkmaz Sönmez, "İlk başta söylediğimiz şey, 'kırılmaz' diye bir durum yok. Piyasada kırılmaz cam olarak adlandırılan ürünler aslında yalnızca ekran koruyucu.

Ekran koruyucunun en temel hedefi, ekranın çizilmesini önlemektir. Diğer bir amacı ise kullanım biçimleridir. Bunlar; seramik, normal, mat seramik, hayalet cam ve şeffaf seramik. Telefonlarda kırılmaz cam diye bir şey yok, şu anda çünkü Türkiye'de kullanılan bir telefonun ekran fiyatı 2-3 bin TL. 

Ekran koruyucusunun en pahalısı 200 TL, 50 veya 200 TL’ye yaptırdığınız ekran koruyucu, 3 bin TL’lik olmasına karşın kırılan ekranı nasıl tamamen koruyacak." sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)