Tekerlekli sandalyeye mahkum olmuştu! Iraklı kadın şifasını Türkiye’de buldu

2 sene süresince hayatını tekerlekli sandalyeyle devam ettirmek mecburiyetinde kalan Iraklı kadın, yaptığı araştırmaların ardından sağlık turizmi çerçevesinde Eskişehir Şehir Hastanesi ile görüşme sağladı.

YAŞAM 08.09.2022, 16:39
Tekerlekli sandalyeye mahkum olmuştu! Iraklı kadın şifasını Türkiye’de buldu

Irak'ta hayatını devam ettiren 63 yaşında olan Kıtba Ahmed Hüseyin, 2020 senesinde evinde iş yaparken, düştü ve yaralandı. Düştükten sonra bel kayması tanısı konulan kadın, ameliyat edildikten sonra 2 sene süresince tekerlekli sandalyeye bağlı şekilde hayatını sürdürdü. Iraklı kadın ve çocukları bu zaman aralığında detaylı araştırmalarda bulundu.

Sağlık turizmi kapsamında Türkiye’ye geldi

Araştırmaların ardından Eskişehir Şehir Hastanesi ile görüşmeye başlayan Hüseyin, "Sağlık turizmi" çerçevesinde Türkiye'ye geldi. Beyin Cerrahi Kliniği'nde yapılan iki saatlik işlemin sonrasında sağlığına tekrar kavuşan kadın, destekler olmadan yürümeye başladı.

Tüm işlemleri yapıldı, sağlığına kavuştu

Ameliyatı yapan Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Halil İbrahim Gündüz, Iraklı kadına evde düşmesinin ardından Irak'ta operasyon yapıldığı ve büyük bir ihtimalle enfeksiyon aldığını öne sürdü.

Sinirlerin ölmemesinin kadın adına büyük bir şans olduğunu ifade eden Gündüz, "8 tane platin yerleştirdik. Kaymış olan kemiğini yerine oturttuk. Bu sayede sıkıştırılan sinirleri de rahatlatmış olduk." dedi.

“Artık normal yaşantısına dönebilir”

Ameliyatın sonrasında 8'inci günde kadının yürüme fonksiyonunun yerine geldiğini ifade eden Gündüz, "Şu an rahatlıkla yürümekte. Artık normal yaşantısına dönebilir. Teyzemizin de bundan sonra yüzü gülecektir. Mutlu, yürüyor. Yapılması gereken bütün işlemler sağlandı. 'Sizi Irak'ta yaşayan herkese anlatacağım' diyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)