Tek sözle müebbetten kurtuldu

Bolu'da, tartışmaya girdiği kardeşini bıçaklayarak katleden ve müebbet hapis cezasıyla yargılanan sanık, kardeşinin can vermeden evvelki ifadesinde yer alan sözleri sebebiyle tahrik indirimi uygulanarak 18 sene 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

YAŞAM 25.05.2022, 20:20 26.05.2022, 12:14
Tek sözle müebbetten kurtuldu

Bolu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Ağaççılar köyünde tartışma yaşadığı kardeşi İlhami G.'yi (44) katlettiği iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan Hüseyin G. (47) ve anne Hatice G. ile avukatı katıldı.

Duruşmada son sözü istenen Hüseyin G., kardeşini kasıtlı bir şekilde öldürmediğini iddia ederek, "Onu korkutmak istemiştim. Pişmanım. Beni kardeş katili olarak biliyorlar, çok utanıyorum." şeklinde konuştu. 

"İnşallah kimse benim düştüğüm duruma düşmez"

Duruşmaya müşteki sıfatıyla katılan Hatice G. ise bir evladını mezara diğerini de hapishaneye gönderdiğini söyleyerek, "İnşallah kimse benim düştüğüm duruma düşmez. Her karara saygılıyım." sözlerini sarf etti. 

Müebbet hapis cezasıyla yargılanan Hüseyin G.'nin savunmasının alınmasının akabinde mahkeme heyeti, kardeşinin yaşamını yitirmeden evvel hastanede emniyet güçlerine verdiği ifadede "Kardeşime çok küfür etmiştim." beyanı üzerine tahrik indirimi uygulayarak cezayı 24 seneye indirdi. Şahıs hakkında iyi hal indirimi de uygulayan mahkeme heyeti, cezayı 18 sene 4 aya indirdi.  

Yorumlar (0)