Tedirginliğe yol açtı: Zehirli denizanaları Tekirdağ’da

Anavatanları Akdeniz ile Ege Denizi olan zehirli denizanaları Marmara Denizi’nin Tekirdağ kıyılarında görüldü. Bölgede büyük endişeye neden oldu.

YAŞAM 26.05.2022, 16:37 27.05.2022, 15:35
Tedirginliğe yol açtı: Zehirli denizanaları Tekirdağ’da

Marmara Denizi'nin Tekirdağ kıyılarında görülen, zehirli pusula denizanaları (chrysaora hysoscella) bölgede yaşayan vatandaşları oldukça tedirgin etti.

Denizanalarının 1,5 metreyi bulan ürkütücü kolları var!

Doğal yaşam ortamları Akdeniz ile Ege Denizi olan pusula denizanaları, yükselen hava sıcaklıklarıyla denizlerin ısınmasına ve kirli olmasına bağlı olarak Marmara Denizi’nde de görülmeye başladı. Kahverengi, sarı ve kırmızı renklerde olan denizanaları, 1,5 metreyi bulan çok uzun ve ürkütücü kollara sahip. Denizanaları Tekirdağ kıyılarında gören vatandaşlar, karşılaştıkları manzara karşısında endişeye kapıldılar.

Uzmanlar uyardı: “Ne ölüsüne ne de dirisine asla dokunmayın”

Konuyla ilgili uzmanlar vatandaşları uyardı. ‘‘Pusula denizanasının hiçbir şekilde ne ölüsüne ne de asla dirisine dokunmayın’’ diyen uzmanlar, temas edilmesi halinde temaslı bölgenin acilen amonyak veya sirke ile yıkanıp sağlık kuruluşlarına hemen haber verilmesi gerektiğini ifade ettiler.
Zehirli denizanalarını daha yakından incelemek için bölgeye gelen Ayhan Erdem, “Denizanalarından ilerde de var. Ben 4-5 tane gördüm. Denizanaları kıyıya doğru yaklaşıyor, sonra tekrar geri gidiyorlar. Bunlar biraz zehirliymiş diye biliyoruz. Bu yüzden de denize girmeye cesaret edemiyoruz. Yakından bakıp inceliyoruz ama iyice yaklaşıp ellersek eğer tehlikeli olur. Ellemeseniz bir şey olmaz” dedi.

Yorumlar (0)