Tedbirlere uyuldu! 17 gündür yeni korona vakası yok

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasına karşı alınan önlemlere büyük ölçüde uyulan Artvin'de, vaka sayısı sıfırlandı. Koronavirüs sebebiyle tedavi gören hastalar iyileşerek taburcu olurken, 17 gündür pozitif vaka tespit edilmedi. 

YAŞAM 04.05.2020, 10:45 04.05.2020, 12:23
Tedbirlere uyuldu! 17 gündür yeni korona vakası yok

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını engellemek için alınan önlemlere Artvin’de büyük oranda riayet ediliyor.

Şehirde bulunan hastanelerde tedavi altında olan koronavirüs hastaları iyileşerek taburcu oldu.

Vakanın sıfırlandığı şehirde 17 gündür pozitif vaka tespit edilmedi. Vatandaşların gerekmedikçe evlerinden dışarı çıkmadığı şehirde, sokaklar neredeyse tamamen boşaldı.

Artvin'de toplam 857 test yapıldığı, vaka sayısının 39 olduğu ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. 

Murgul, Arhavi ve Ardanuç ilçelerinde şu ana kadar yeni tip koronavirüs (Covid-19) teşhisi konulmuş hasta bulunmuyor. 

"Artvin, kendini sterilize etti"

Artvin İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Mehmet Ali Dündar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Artvin, koronavirüs yönünden kendini sterilize etti, diyebiliriz." ifadesini kullandı. 

"Sokakta çocuk, yaşlı görmüyoruz"

Şehirde 35 yıldır esnaflık yapan Necati Türker, ilk kez böyle bir durum ile karşı karşıya kaldığını belirterek, "Artvin halkı son derece kurallara uyuyor, son derece bilinçli. Sokakta çocuk, yaşlı görmüyoruz. Bu yüzdende Artvin’de vaka sayısını sıfır olması, bizi mutlu ediyor." dedi. 

"Bunun nedeni Artvin halkının oldukça duyarlı olması"

Evden çıkmayarak kendisini izole eden Sami Özçelik, "Artvin’de iki haftadır vaka bulunmuyor. Bunun nedeni Artvin halkının oldukça duyarlı ve kurallara uymasıdır. 20 yaş altı, 65 yaş ve üstü sokağa çıkmadı. Bu şekilde kent koronaya karşı birlik olmuş durumda. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." açıklamasını yaptı. 

"Virüsü yendik gibi"

Görkem Türker ise şehirde yaşayanların yeni tip koronavirüsü (Covid-19) ilk günden beri ciddiye aldığını kaydederek, "Herkes sadece kendi sağlığını değil, başkalarının sağlığını da düşündü. Bu nedenle sayılar azalıyor, virüsü yendik gibi, ortalama bir ay içerisinde ilimizde bu işin biteceğini umut ediyorum." dedi. 

Yorumlar (0)