Tazyikli su apartmana hasar verdi

Trabzon'a bağlı Ortahisar ilçesindeki ana isale hattında patlama yaşandı. Tazyikli su yedi katlı apartmanın dış cephe ve çatısında hasara sebep oldu.

YAŞAM 28.03.2023, 19:38
Tazyikli su apartmana hasar verdi

Devlet sahil yolunun Yenimahalle mevkisinden geçen ana su hattında an itibarıyla belirlenemeyen sebeple patlama yaşanadı.

Hattın patlayan kısmından yükselen su, sahil yolunun her iki tarafında da birikerek ulaşımı aksattı. İhbarda bulunulması üzerine olay mahalline gelen polis, yurttaşları uzaklaştırarak bölgede emniyeti sağladı. 

Tazyikli su, yolun tam karşısında altında dükkanların olduğu yedi katlı binanın dış cephe ve çatısında hasara sebep oldu. Apartmandan kopan parçalar park halinde bulunan araçlardan bazılarına zarar verdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü personelleri tarafından gerçekleştirilen çalışma neticesinde tazyikli akış kontrol altına alındı ve yolun Trabzon-Akçaabat yönü kontrollü olarak trafiğe açıldı.

Suyun tahliye işlemleri sürerken, iş yeri ve evleri sudan zarar gören yurttaşlar da temizlik faaliyetlerine başladı.



"Adeta deprem gibiydi"

İş yeri hasar alan Ali Atalar, basın mensuplarına, suyun patlamasıyla birlikte adeta deprem gibi bir hadise yaşadıklarını kaydederek, "Su camları patlattı, evlerin içine girdi. Suyun binaya verdiği zararla birlikte parçalar düştü." diye konuştu.

Yurttaşlardan Sabri Aydın ise araba yıkadığı esnada bir patlama sesi işittiğini ifade etti.

Nuran Kurt da parkta durduğu esnada patlama sesi işittiğini aktararak, "Doğal gaz patlaması olduğunu düşündüm. Korkup kaçtık. Hiç kimseye bir şey olmadı fakat karşı apartman çok hasar gördü." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)