Tayvanlı suç şebekesi Muğla’da villa kiralamış!

Jandarma Genel Komutanlığı ile Tayvan kolluk teşkilatı işbirliğinde Muğla’da yapılan operasyonda 27 Tayvan uyruklu uluslararası suç örgütü şebekesi gözaltına alındı.

YAŞAM 27.11.2021, 00:11 27.11.2021, 00:14
Tayvanlı suç şebekesi Muğla’da villa kiralamış!

Muğla Bodrum’da villa kiralayan Tayvan uyruklu uluslararası suç şebekesi Jandarma Genel Komutanlığı ve Tayvan kolluk kuvvetlerince düzenlenen operasyonun ardından gözaltına alındı.

33 insan ticareti mağduru kurtarıldı

Elde edilen bilgilere göre 26 Nisan tarihinde Antalya’da Jandarma Genel Komutanlığı ile Tayvan Kolluk Kuvvetleri’nce düzenlenmiş olan operasyonda “İnsan Ticareti ve Uluslararası Siber Dolandırıcılık” yapan bir şebeke çökertilmişti. Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti’yle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından Tayvan Kolluk Teşkilatı’nca yürütülen Uluslararası Kolluk İşbirliği faaliyeti dahilinde Hırvatistan, Slovenya, Karadağ ve Makedonya ülkelerinde faaliyetlerini sürdüren uluslararası suç şebekesi operasyonunda 33 insan ticareti mağduru Tayvanlı kurtarılmış ve 2 tanesi Türk bir tanesi Tayvan uyruklu olan toplamda 3 insan taciri yakalanmıştı.

Muğla'da villaya operasyon

Uluslararası Suç Şebekesinin Muğla’da faaliyetlerini sürdüren unsurlarının tespit edilmesinin ardından Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti’yle Mücadele Daire Başkanlığı, Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Tayvan Kolluk Teşkilatı temsilcilerinin katılımıyla Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı teknik desteğiyle müşterek bir operasyon yapıldı.

Bodrum’da bir villada kaldıkları belirlenen uluslararası suç şebekesi üyelerine dair yapılan operasyonda 27 tanesi Tayvan uyruklu, 5’i kadın 22’si erkek şüpheli villada yakalandı. Villada gerçekleştirilen aramada birçok telefon, tablet, bilgisayar, hazır kart, 10 bin Dolar nakit para ve 120 bin TL ele geçirildi.

Yorumlar (0)