Tavukları telef olan girişimci kadına 5 bin tavuk hediye edilecek

Kahramanmaraş’ta havasızlık sebebiyle 8 bin 500 tavuğu telef olan kadını arayan Bakan Pakdemirli, 5 bin tavuk hediye edeceklerini açıkladı. 

YAŞAM 28.06.2021, 10:30
Tavukları telef olan girişimci kadına 5 bin tavuk hediye edilecek

Kahramanmaraş Pazarcık’te yaşayan 48 yaşındaki Sevim Demir’in tavuk çiftliği bulunuyordu. Çiftlikteki fanın arızalanması sonucunda havasız kalarak telef olan 8 bin 500 tavuğu için gözyaşlarına boğulan kadın girişimcinin acısı kameralara yansımış ve hem internette hem de haber kanallarında bu haber yayınlanmıştı. 



5 bin tavuk hediye edilecek 



Zararı ve gözyaşları Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından duyulan kadını sevindirecek haber ise bakanlıktan geldi. Pakdemirli ve Demir arasında gerçekleşen telekonferansta Bakan, şu konuşmalarda bulundu: “Vahim olayı öğrendik. 10 bin tavuğunuzdan 8 bin 500’ünü kaybettiğinizi duyduk. Başarılı bir kadın girişimci olduğunuzu ve tek başınıza geçindiğinizi de öğrendik. Biz size destek olmak istiyoruz. Gerekli talimatları verdik. 5 bin tavuğu çarşamba günü size teslim edeceğiz. Bu şekilde en azından zararınızın yarısını telafi ederiz. İhtiyaç durumunda daha fazla yardımcı olabiliriz.” 

Yorumlar (0)