Tartışmalı ördeklerin akıbeti belli oldu

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Başakşehir'de bulunan bir parktaki gölette ördek çaldıkları iddiasıyla sosyal medya mecralarında gündeme gelen Iraklı kardeşlerin barınağa bırakmayı düşündüğü sevimli ördeklere sahip çıktı. Ailenin İstanbul'daki evinden alınarak başkent Ankara'ya getirilen iki hayvan, Gölbaşı Vilayetler Evi'nin bahçesinde yaşayacak.

YAŞAM 20.07.2022, 22:06 21.07.2022, 16:57
Tartışmalı ördeklerin akıbeti belli oldu

İçişleri Bakanlığı, Başakşehir'de bulunan bir parktaki gölette ördek çaldıkları iddiasıyla sosyal medya platformlarında gündeme gelen Iraklı kardeşlerin barınağa bırakmayı planladığı ördeklere sahip çıktı. 

Ailenin İstanbul'daki evinden alınarak başkent Ankara'ya getirilen iki sevimli ördeğe, Gölbaşı Vilayetler Evi'nin bahçesinde özenle bakılacak. 

Olayın aslı ortaya çıkmıştı

Başakşehir'de bulunan bir parktaki gölette yüzen ve sahibi oldukları ördekleri alarak çantalarına yerleştirdikleri anlara ait görüntüler 'göletten ördekleri çaldılar' iddiasıyla sosyal medya mecralarında paylaşılan kadınların kimliklerinin tespit edilmesinin akabinde İçişleri devreye girdi. 

Irak vatandaşı Zeynep ve Fatma El Zuheyri'nin üç ay evvel Eminönü'nden henüz yavruyken satın alıp evlerinde baktıkları ve çıkardıkları yüksek sesten dolayı komşularının rahatsızlık duyması üzerine uygun bir barınağa bırakmayı düşündüklerini ifade ettikleri ördekler, yeni yuvalarına gitti. 

İçişleri sahip çıktı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı olan HAYDİ (Hayvan Durum İzleme) personelleri, veteriner eşliğinde Iraklı kardeşlerin Fatih'te bulunan evlerine giderek hayvanları teslim aldı. 

Ördekler, ekip otosunun arka kısmında bulunan ve hayvanlar için özel olarak dizayn edilen kafese yerleştirilerek başkent Ankara'ya nakledildi. 

Gölbaşı Vilayetler Evi'ne ait bahçede koruma altına alınan hayvanlar, buradaki diğer hayvanlarla beraber yaşayacak.

Yorumlar (0)