Tartışma yaratan olayda sürücü kusurlu bulundu

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde seyir halindeki otobüsün açık olan kapısından inerken aşağı düşerek yaşamını yitiren Günay Gönülaçar'ın (18) ölümüne ilişkin hazırlanan iddianame tamamlandı. Tam kusurlu bulunan sürücü Yüksel K.'nin "taksirle ölüme neden olma" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacağı bildirildi.

YAŞAM 06.12.2019, 14:37 06.12.2019, 14:39
Tartışma yaratan olayda sürücü kusurlu bulundu

Olay, 16 Temmuz günü Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Sultan Orhan Mahallesi Hükümet Caddesi üzerinde gerçekleşti.

Dilovası'nda ailesi birlikte yaşayan Günay Gönülaçar, Gebze’de çalıştığı restorana gitmek üzere halk otobüsüne bindi. Günay Gönülaçar, çalıştığı restoranın yer aldığı alışveriş merkezinin önüne geldiği esnada inmek üzere otobüsün kapısına yaklaştı. 
Hareket halindeki otobüsten inmeye çalıştığı esnada aşağı düşerek otobüsün altında kalan Gönülaçar, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kazanın ardından tutuklanan halk otobüsü sürücüsü Yüksel K., kısa bir süre sonra serbest kaldı. Üniversite sınavına hazırlanan ve okul masraflarını çıkarmak amacıyla çalışan Günay Gönülaçar'ın ölümüne ilişkin iddianame tamamlandı. Gebze 9. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul etti. 

"Telefon numarasının yazılı olduğunu düşündüm"

Otobüste Günay Gönülaçar’ın yanında oturan A.Ç., soruşturma dâhilinde emniyette ifade verdi. Günay Gönülaçar'ın yanında bulunan kişiye bir kağıt verdiği iddiası üzerine A.Ç., genç kızı tanımadığını, sağ bacağının üstüne bıraktığı kağıtta telefon numarasının yazılı olduğunu düşündüğünü ve bakmadan attığını kaydetti.

Sürücü Yüksel K., havanın sıcak olması sebebiyle kapıyı açtığını aktararak, genç kızın otobüs seyir halindeyken ayağa kalkıp kapıya doğru ilerlediğini, basamağa adım atıp aşağı düştüğünü, aracı durdurarak yardım etmek amacıyla koştuğunu ve vicdan azabı çektiğini belirtti. 

Asli ve tam kusurlu bulundu

Hazırlanan iddianamede Yüksel K. asli ve tam kusurlu bulundu ve "taksirle ölüme neden olma" suçundan yargılanması istendi. Gebze 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki ay görülecek duruşma dâhilinde Yüksel K., 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talebiyle yargılanacak.

Yorumlar (0)